Investitorii au fost recompensați pentru că au rămas fideli celor mai importante criptoative, aflate în revenire. Bitcoin și Cardano se mențin pe primele locuri pe platforma eToro

Date:

  • Monedele de refugiu precum bitcoin, cardano și ether își păstrează popularitatea
  • Tokenurile mai mici înregistrează cel mai mare salt în rândul utilizatorilor, deoarece investitorii caută puncte de intrare la prețuri mai mici
  • Terra 2.0, Fetch.ai și Immutable X înregistrează creșteri puternice la nivel global, investitorii căutând „următorul bitcoin”

Criptoactivele principale au continuat să se bucure de încrederea investitorilor, cotațiile lor depășind un început slab de 2023 pentru a încheia trimestrul în forță, potrivit celor mai recente date furnizate de eToro.

Update-ul trimestrial al platformei sociale de tranzacționare și investiții arată că primele 10 cele mai deținute criptoactive rămân în mare parte neschimbate din trimestrul 4, 2022. Bitcoin, Cardano și Ethereum ocupă primele trei locuri, la fel ca în trimestrul precedent, IOTA fiind singura noutate în top 10 global.

Cele mai mari schimbări au fost observate în rândul token-urilor mai mici, Terra 2.0 (+112%), Fetch.ai (54%) și Immutable X (44%) înregistrând cea mai mare creștere a numărului de utilizatori la nivel global. În afara top 10, au existat creșteri de două cifre pentru multe alte token-uri mai mici, deoarece investitorii au căutat să își diversifice portofoliile de criptoactive și să găsească puncte de intrare la prețuri mai mici.

Simon Peters, analistul platformei de investiții eToro pentru piața criptoactivelor, a comentat: „După un an 2022 dificil, asistăm la o cotitură pe piața cripto, performanța din martie aducând o notă de optimism cu privire la un 2023 mult mai bun pentru investitori, cu bitcoin în creștere cu peste 60% de la începutul anului. Marea majoritate a utilizatorilor noștri care au investit în cripto au rămas fermi pe pozițiile lor în ultimele 12 luni, iar mulți dintre ei vor fi acum cu ochii pe un alt potențial bull run al acestui activ.

Am observat, de asemenea, un interes puternic pentru câteva criptoactive mai puțin cunoscute. Ca și în cazul acțiunilor, unii investitori preferă să cumpere criptoactive mai puțin populare, cu prețuri mai mici, în speranța unor randamente puternice. Înțelegerea cazurilor de utilizare a fiecărui cripto este vitală atunci când se adoptă această abordare, dar, cu informații ușor disponibile, citirea și înțelegerea USP-urilor acestora înseamnă că investitorii pot susține proiecte mai mici foarte devreme.

 

Tabelul 1: Cele mai deținute criptoactive pe platforma eToro la nivel global

Criptoactiv Poziție actuală Poziție la sfârșitul lui T4 2022
Bitcoin 1 1
Cardano 2 2
Ethereum 3 3
XRP 4 4
Dogecoin 5 5
Shiba (in millions) 6 6
TRON 7 7
Songbird 8 8
Stellar 9 9
IOTA 10 12

Sursă: datele platformei eToro, 00.00 am 1 aprilie 2023

Tabelul 2: Cele mai deținute criptoactive de investitorii români pe eToro

Criptoactiv Poziție actuală Poziție la sfârșitul lui T4 2022
Cardano 1 1
Bitcoin 2 2
Ethereum 3 3
XRP 4 4
Dogecoin 5 5
Shiba (in millions) 6 6
TRON 7 7
Solana 8 8
Decentraland 9 9
Stellar 10 10

Sursă: datele platformei eToro, 00.00 am 1 aprilie 2023

Tabelul 3: Criptoactivele cu cea mai mare creștere a numărului de deținători de la un trimestru la altul

Criptoactiv Creșterea numărului de deținători T1 2023 vs T4 2022 ca procent
Terra 2.0 +112%
Fetch.ai +54%
Immutable X +44%
Livepeer +37%
Bancor +30%
Skale Network +29%
Orchid +28%
dYdX +24%
Gala +24%
Universal Market Access +21%

Sursă: datele platformei eToro, 00.00 am 1 aprilie 2023.Performanțele anterioare nu reprezintă o indicație a rezultatelor viitoare.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Implicațiile legislației REIT în contextul pieței imobiliare din România

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)

Atenție la valoarea în vamă – noi ghiduri de simplificare emise de Comisia Europeană vin în sprijinul importatorilor

de Mihai Petre, Director, Global Trade, EY RomâniaCosmin Dincă,...

PwC Internal Audit Study: Îngrijorați  de riscurile tot mai mari, managerii vor ca auditul să acționeze mai rapid și din proprie inițiativă 

de Mircea Bozga, Partener PwC România Managementul companiilor își dorește...