Listarea ETF-urilor Bitcoin de tip spot a fost aprobată

Date:

Simon Peters, analistul platformei de investiții eToro pentru piața criptoactivelor

Săptămâna trecută a fost una istorică pe piețele cripto, odată cu aprobarea listării fondurilor ETF Bitcoin de tip spot de către autoritățile americane (Securities and Exchange Commission – SEC) miercuri, punând capăt unei saga care durează de un deceniu.

În ceea ce privește evoluția prețului bitcoin, aceasta s-a dovedit a fi volatilă. În prima zi de tranzacționare a ETF-urilor de tip spot (joi), am văzut că nivelul de preț de 49.000 de dolari a fost testat pentru prima dată în ultimii doi ani, înainte de a se deprecia la mai puțin de 42.000 de dolari, nivel la care a încheiat săptămâna.

În prezent, bitcoin se tranzacționează la 42.400 de dolari pe platforma eToro, însă cu toate acestea, având în vedere că acum există pârghii pentru ca investitorii instituționali să obțină expunere la bitcoin prin intermediul unui vehicul reglementat, am putea să ne pregătim pentru un 2024 exploziv.

Interesant este că ether a fost un activ cu o performanță mai bună în urma anunțului SEC, iar în prezent a crescut cu 7% față de bitcoin (după cum indică perechea de tranzacționare ETHBTC) de la aprobarea ETF-urilor. Poate că este un semn că piața crede că acesta ar putea fi următorul cripto care va obține aprobarea unei cereri de listare a unui ETF de tip spot, având în vedere că este al doilea cel mai mare criptoactiv după capitalizarea de piață, iar ETF-urile de tip futures pentru ethereum sunt deja aprobate și disponibile.

Săptămâna aceasta


Deși ne așteptăm la o săptămână mai liniștită în universul cripto – o pauză foarte necesară, ar putea spune unii – odată cu aprobarea cererilor de ETF spot pentru bitcoin, atenția se va îndrepta acum spre viitorul halving, programat în prezent să aibă loc peste 97 de zile, pe 22 aprilie 2024. 

Din punct de vedere istoric, halving-ul (un eveniment încorporat în designul bitcoin, care diminuează recompensa de minare cu 50%) a marcat începutul următoarei piețe bull a bitcoin. Recompensa pe bloc va scădea de la 6,25 BTC la 3,125 BTC, iar rata anuală de inflație a bitcoin va scădea de la aproximativ 1,7% la aproximativ 0,85%, pentru prima dată sub 1%.


Noutăți care ne-au atras atenția 

Emitentul de stablecoin Circle a depus cerere pentru listare

Circle, compania din spatele stablecoin-ului USDC, a depus o cerere pentru listare. USDC este în prezent a doua cea mai mare stablecoin din ecosistemul cripto, cu o capitalizare de piață de aproximativ 25 de miliarde de dolari. 

Numărul de acțiuni care vor fi oferite și intervalul de preț pentru oferta propusă nu au fost încă stabilite. Se preconizează că IPO va avea loc după ce SEC își va încheia procesul de examinare, sub rezerva condițiilor de piață și a altor condiții.


Hashrate-ul Bitcoin atinge un nivel record în urma aprobării ETF-urilor de tip spot

Hashrate-ul Bitcoin, care este o măsură a puterii totale de calcul a rețelei Bitcoin) a atins un maxim istoric de 630 EH/s (630 de quintilioane de hashes pe secundă) pe 11 ianuarie, în urma anunțului mult așteptat al SEC.

De la măsurile de restricționare a mineritului din China la mijlocul anului 2021, hashrate-ul Bitcoin a crescut constant, indiferent de sentimentul pieței, cimentându-se ca cea mai sigură rețea de criptoactive și, probabil una dintre cele mai sigure rețele în general.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...