Oprirea creșterii dobânzilor impulsionează piața cripto

Date:

Creșterea Bitcoin a continuat și în ultimele șapte zile, criptoactivul tranzacționându-se în prezent în jurul valorii de 34.500 de dolari,  în urcare cu puțin peste 1% pe parcursul săptămânii.

Prețul Bitcoin se află la cel mai ridicat nivel din mai 2022, când se afla în scădere de la maximul său istoric. Traiectoria ascendentă din ultimele săptămâni a fost impulsionată de un entuziasm suplimentar înaintea unor știri legate de ETF-uri. 

Cu toate acestea,  prețul bitcoin a atins un maxim joi, ajungând la peste 35.200 de dolari, deoarece Rezerva Federală a SUA și Banca Angliei au anunțat amândouă menținerea neschimbată a ratei dobânzii, ceea ce a încurajat piețele aflate în căutarea unor semnale privind sfârșitul ciclului de creștere al dobânzilor. La acest lucru au contribuit și datele slabe privind locurile de muncă din SUA, anunțate vineri. 

Ether a înregistrat creșteri mai mari în ultima săptămână în comparație cu bitcoin, prețul său urcând cu aproape 5%. Criptoactivul a început săptămâna în jurul valorii de 1.770 de dolari și a evoluat fără variații până la sfârșitul săptămânii, câștigurile ducându-l la aproximativ 1.860 de dolari pe platforma eToro.

În rest, săptămâna trecută, printre performerii notabili în domeniul cripto au fost Decentraland (MANA), care a crescut cu peste 10% în șapte zile, înaintea Festivalului de muzică Decentraland din 16 noiembrie.

Săptămâna aceasta

Săptămâna aceasta nu mai vine cu vești așteptate de piață precum cele din săptămânile precedente, având câteva zile mai liniștite înaintea Zilei Veteranilor din SUA. 

În timp ce o mare parte din dinamica recentă a fost determinată de entuziasmul de dinaintea aprobărilor așteptate pentru ETF-uri și de anticiparea halving-ului, știrile macro pozitive de săptămâna trecută ar putea alimenta câștiguri suplimentare pe măsură ce apar mai multe semnale. 

În condițiile în care piețele se întreabă acum cu adevărat dacă am atins nivelul maxim al ratelor dobânzilor, s-ar putea aprinde lumina verde pentru intrarea  inspre zona activelor de risc. Cu toate acestea, având în vedere că băncile centrale indică faptul că ratele dobânzilor s-ar putea stabiliza pentru a reflecta nivelurile persistente ale inflației, efervescența ar putea fi atenuată. 


Marea Britanie plănuiește să adopte reglementări privind industria cripto

Guvernul britanic și-a anunțat oficial intenția de a reglementa industria cripto anul viitor, anunțând într-un document de consultare că va căuta să introducă o legislație oficială pentru activitățile legate de cripto până în 2024. În urma acestei măsuri, criptoactivele și activitățile legate de acestea vor intra sub incidența acelorași reglementări care guvernează băncile și alte instituții financiare. 


ProShares lansează un ETF “bear” pentru ether

Primul ETF care permite investitorilor să adopte o poziție de tip “bear” față de ether, al doilea cel mai mare criptoactiv, va fi lansat în curând de ProShares. Acesta reprezinta o inversare a indicelui Standard & Poor’s CME Ether Futures Index, orice pierderi înregistrate de indice ducând la câștiguri pentru ETF, și invers. ETF-ul va funcționa pe contracte futures, nu pe prețul activului, din cauza aprobărilor de reglementare actuale care se concentrează pe ETF-urile cu preț la vedere.


Acțiunile de minerit Bitcoin înregistrează o revenire a prețului, pe măsură ce piața crește

Acțiunile companiilor de minerit asociate cu bitcoin, cum ar fi Riot Platforms și CleanSpark, au înregistrat creșteri de preț în ultima săptămână, în condițiile în care bitcoin a atins un maxim al ultimelor 17 luni. Acest lucru a coincis cu faptul că S&P 500 și Nasdaq au observat, de asemenea, tendințe ascendente, în urma deciziei Fed de a menține ratele dobânzilor neschimbate și a comentariilor favorabile menținerii neschimbate a ratelor dobânzilor, emanate de Jerome Powell.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate