Prețul Bitcoin se menține stabil

Date:

Simon Peters, analistul platformei de investiții eToro pentru piața criptoactivelor

Vă rugăm să vedeți mai jos cele mai recente informații de pe piața cripto și evenimente notabile, cu o privire în perspectivă asupra a ceea ce urmează să se întâmple în această săptămână pentru investitori.

Săptămâna trecută, prețul Bitcoin a rămas stabil pe parcursul a șapte zile, cu o creștere de doar 0,25%, în ciuda unei anumite volatilități pe parcursul săptămânii. Criptoactivul a început săptămâna trecută în jurul valorii de 36.700 de dolari, dar a scăzut în prima parte a săptămânii la sub 35.000 de dolari, înainte de o creștere la jumătatea săptămânii la peste 37.400 de dolari. Cu toate acestea, prețul a revenit la nivelul de la început și se tranzacționează în această dimineață în jurul valorii de 36.700 de dolari pe eToro. 

Ether a avut o performanță mai slabă săptămâna trecută, scăzând cu aproximativ 1,85% de la o săptămână la alta. Criptoactivul a început să se tranzacționeze la puțin peste 2.000 de dolari, dar a scăzut în șapte zile, ajungând să se tranzacționeze acum în jurul valorii de 1.985 de dolari pe eToro. 

Printre cele mai bune performanțe de pe eToro în cursul săptămânii trecute s-a numărat Fetch.ai, al cărui preț a crescut cu aproape 20%, în timp ce o serie de criptoactive legate de inteligența artificială și alte investiții au înregistrat performanțe puternice. Portofoliul inteligent “Artificial Revolution” al eToro a crescut cu 10% în noiembrie până acum.

Săptămâna aceasta

Urmează o săptămână potențial aglomerată pentru piața cripto, cu diverse evenimente și anunțuri care ar putea determina mișcări ale pieței. 

Mâine, Rezerva Federală a SUA își publică cele mai recente note de ședință, care au tendința de a mișca piețele. Aceste note oferă o perspectivă mai profundă asupra gândirii băncii centrale. În condițiile în care inflația încetinește, investitorii caută mai multe confirmări că s-ar putea să ne aflăm la nivelul maxim al ratelor.

De asemenea, marți, Nvidia își prezintă cele mai recente rezultate. Compania a devenit reprezentativă pentru revoluția IA, dând bătăi de cap investitorilor. Criptoactivele vor fi probabil receptive la anunțurile firmei.  

Miercuri, în Marea Britanie, cancelarul Jeremy Hunt publică Declarația de Toamnă a guvernului. În timp ce puține lucruri au fost stabilite în avans, au fost evocate reduceri de taxe importante, în timp ce investitorii în criptoactive vor fi atenți la noutățile suplimentare pentru sectorul din Marea Britanie. 

Piețele financiare din SUA sunt închise joi pentru Ziua Recunoștinței, în timp ce Black Friday dă startul sezonului de cumpărături de sărbători. Ziua Recunoștinței are tendința de a crea volume de tranzacționare reduse, ceea ce poate duce la volatilitate pe principalele piețe de investiții, inclusiv pe cele de criptoactive.


Noutăți care ne-au atras atenția 

Candidatul pro-bitcoin Javier Milei câștigă președinția Argentinei

Candidatul prezidențial libertarian pro-bitcoin Javier Milei a câștigat cursa prezidențială din Argentina. Milei se descrie drept „anarho-capitalist” și s-a exprimat în mod pozitiv cu privire la bitcoin, numindu-l o întoarcere la banii privatizați. 

Un parlamentar german propune ca bitcoin să devină mijloc legal de plată

Joana Cotar, membră a Bundestagului german, a recomandat ca bitcoin să devină mijloc legal de plată în Germania. Parlamentarul a anunțat că intenționează să conducă o analiză preliminară a modului în care se poate crea un cadru pentru ca bitcoin să devină mijloc legal de plată în Germania.  

Cantitatea de Bitcoin deținută în portofele de schimb valutar crește vertiginos

Cantitatea de bitcoin deținută în portofele de schimb valutar crește cu aproximativ 1,16 miliarde de dolari pe lună, potrivit datelor Glassnode, pe măsură ce investitorii încearcă să profite de o piață cripto revigorată. Intrările din aceste portofele de schimb pot reprezenta o potențială creștere a presiunii pe vânzare, deoarece investitorii caută să vândă la niveluri de preț mai bune.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

CCIR solicită urgentarea aderării României la Schengen pentru facilitarea transportului de mărfuri

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR),...

Hidroelectrica prelungește Acordul cadru cu Hidroserv

Hidroelectrica a semnat astăzi – 29 Noiembrie 2023, un...