Scadența gafelor Guvernului aduce Potopul asupra populației

Date:

_________________

de Bogdan Petre
Membru al Asociației pentru Studii și Prognoze Economico-Sociale

Circul și mascarada cu impozitarea băncilor pusă în practică de actualii guvernanți alături de marii specialiști recunoscuți la nivel mondial, plătiți cu milioane de euro din banii contribuabilului român au dinamitat încă o dată buzunarul simplului cetățean prin tot ceea ce au trecut în pachetul de măsuri fiscale… doar, doar or mai strânge niște bani la bugetul de stat, nu de alta, dar anul viitor vom avea 4 rânduri de alegeri și actuala coaliție are nevoie de bani pentru pomenile electorale sacrificând pentru a „n”-oara cetățeanul român.

Guvernul României a decis impozitarea băncilor cu 2% din cifra de afaceri în următorii 2 ani, 2024-2025, ceea ce va aduce la bugetul de stat aproximativ 1 miliard de lei, în cel mai fericit caz. Trebuie specificat că până acum statul român a încasat de la sistemul bancar înainte de implementarea acestor măsuri aproximativ 1,8 miliarde lei în anul 2022, iar în anul 2021 suma virată de bănci a fost de 1,65 miliarde lei conform datelor BNR. Acești renumiți specialiști, adevărați șamani ne-au băgat efectiv mâna în buzunar încă o dată deoarece băncile au mărit imediat comisioanele la absolut toate tranzacțiile efectuate de noi, „muritorii de rând”.

Dl. Ministru de Finanțe ne-a precizat ca sistemul bancar ar fi fost fericit și dacă era impozitat cu 3%… bineînțeles domnule Ministru ca ar fi fost fericit cu orice decizie luată în acest aranjament… sistemul bancar era fericit și dacă era impozitat cu 10%, pentru că măreau comisioanele pe care tot noi le-am fi suportat și aici nu ne referim doar la tranzacțiile ce țin de cash, băncile au multe alte comisioane pe care le-au mărit în ultimele săptămâni.

Ținem să le mulțumim specialiștilor de comunicare (alții plătiți cu milioane de euro din banii contribuabilului roman) ai Primului Ministru ce ne-au transmit prin intermediul rețelei Facebook, în ultimele zile cât de nemulțumit este dl Prim Ministru de faptul că băncile au mărit comisioanele… în mediul online; ca în tristă realitate, în viața de zi cu zi a românilor, cu toții plătim comisioane mai mari băncilor.

De la apariția în spațiul public a informației ca sistemul bancar va fi impozitat nu am avut nici un fel de reacție a acestuia, ceea ce a fost foarte suspect din toate punctele de vedere deoarece acest sistem este foarte bine pus la punct și controlat, ceea ce ne duce cu gândul că totul a fost un aranjament, un blat cum se proceda în fotbal la începutul anilor 2000 pe timpul Cooperativei – eu la mine, tu la tine – așa și acum, eu ma fac că te impozitez, tu crești comisioanele; totul pe silent, românul plătește.

Să facem un calcul simplu pe care NIMENI nu îl spune dintr-un singur motiv, NICIODATĂ, NICĂIERI, sistemul bancar nu va da de la el, și mai ales NU VA PIERDE. 

În România, astăzi, sunt aproximativ 170 de milioane de conturi active incluzând aici persoane fizice și persoane juridice; să ne imaginăm că 100 de milioane de conturi sunt folosite lunar pentru diferite tranzacții, adăugați pentru fiecare cont din cele 100 de milioane câte 100 lei/an odată cu mărirea noilor comisioane și vom vedea că există un câștig real pentru sistemul bancar de 2 miliarde de euro, deși în realitate suma este muuuult mai mare.

Recapitulam, pentru 1 miliard lei pe care statul român îi va încasa, sistemul bancar va încasa 2 miliarde de euro din simple comisioane infime, nevăzute, trecute la și altele, nebăgate în seamă de nimeni.

Acum că vedem tabloul complet și real, pus în practica conform scenariului de adevărații „șamani” ai Guvernului României, ne întrebam dacă nu cumva aceștia lucrează cu norma dublă și pentru un sistem paralel pentru a distruge economia națională și a săracii și mai mult simplul cetățean plătitor de taxe și impozite, exact ca în filmele cu spioni și trădători, vânzători de țară… vă este cunoscut, nu? Mă refer, bineînțeles, la un scenariu made in Hollywood, nu la altceva … nuuuuuuu, NOI românii nu ne vindem țara… UNII da… UNII nu… depinde cum este interesul personal, al partidului, al coaliției… odată ajunși la putere vântul se schimbă la câteva ore, ce este valabil și bătut în cuie dimineața la ședința până seara la închidere se schimbă.

După nebunia creată în jurul plaților cash, Guvernul a făcut un pas înapoi și a renunțat pentru moment la aceasta idee, pentru moment…ATENȚIE!!!, nu definitiv…și a ieșit de mână cu ARB (Asociația Română Bancara) într-un comunicat oficial în care ne-au transmis efectiv „NIMIC” legat de plățile cash, ciudat fiind ca ARB-ul în momentul apariției în spațiul public posibilă impozitarea a băncilor a fost „no comment”, să presupunem că a fost o mica neatenție sau au urmat un scenariu bine pus la punct… spun și eu.

Suntem curioși să-i cunoșteam pe acești specialiști ai Guvernului, deoarece ne întrebăm dacă sunt atât de buni în sistemul de stat inovând efectiv, aducând speranța cetățeanului român… poate îi trimitem și în sistemul privat să-și testeze și acolo aptitudinile de magicieni… deși dacă mă gândesc bine, există posibilitatea ca aceștia să fie mult mai folositori și mai capabili lucrând la stat aducându-le actualilor guvernanti miliarde de lei doar din pix de la populație pentru „marile pomeni” de anul viitor fără de care lucrurile o pot lua într-o direcție greșită pentru ei și multe alte miliarde euro pentru marile corporații, noi fiind un adevărat experiment la nivelul Uniunii Europene în mai toate domeniile.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Conferință privind mediul antreprenorial și perspectivele dialogului social

 Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din...

MedLife anunță o creștere de 22% a cifrei de afaceri consolidată pro forma în primul trimestru al acestui an

MedLife prezintă rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului...

Asigurare pentru recuperarea taxelor la maratoane, semimaratoane, curse de biciclete 

Compania Eurolife FFH Asigurări Generale anunță încheierea unui parteneriat...

Business pentru noi perspective domeniului medical 

Doi antreprenori din Cluj-Napoca, Emil Sâncrăian și Bogdan Haș,...