Scădere șocantă pentru Bitcoin

Date:

Bitcoin a suferit o scădere șocantă în această dimineață, pierzând aproximativ 5% din valoare la începutul zilei, înainte de a-și reveni într-o oarecare măsură, după o altă săptămână de glorie pentru cel mai mare criptoactiv din lume.

Criptoactivul se tranzacționează în prezent în jurul valorii de 41.700 de dolari, după ce săptămâna trecută a atins un maxim de puțin peste 44.000 de dolari – cel mai ridicat nivel din martie 2022. 

Motivele pentru scăderea bruscă nu sunt clare la acest început de zi, dar ar putea proveni din faptul că unii investitori își retrag profiturile după o creștere semnificativă a prețului pe parcursul mai multor luni. Bitcoin este în prezent în creștere cu 146% în ultimele 12 luni. O oarecare supraîncălzire a pieței atunci când are loc o creștere mare a prețului nu este neașteptată. 

Ether a crescut cu 2% săptămâna trecută, dar a înregistrat o scădere similară în această dimineață, cu un declin de peste 5,5%. Acum se tranzacționează în jurul valorii de 2.220 de dolari.

Săptămâna aceasta

Ne așteaptă o altă săptămână importantă în ceea ce privește inflația și ratele dobânzilor, deoarece Rezerva Federală a SUA, Banca Angliei și BCE își anunță miercuri și, respectiv, joi, noile decizii privind dobânzile cheie bancare.

Dacă piața cripto și bitcoin, în special, dau semne de slăbiciune după săptămâni de câștiguri, atunci orice altceva decât vești excelente – adică mai multe confirmări de pauze ale creșterilor sau chiar sugestii de diminuări ale dobânzilor – ar putea da o lovitură principalelor criptoactive. 

Statele Unite au raportat săptămâna trecută o creștere puternică a locurilor de muncă în ciuda dobânzilor ridicate, ceea ce sugerează că veștile bune pe care le așteaptă piața sunt puțin probabil să apară. Cele mai recente date privind IPC din SUA vor fi publicate marți și vor pregăti piața pentru anunțurile privind ratele dobânzilor în zilele următoare.

De multe ori, piața se menține pe linia de plutire înaintea acestor evenimente, dar dacă veștile din această dimineață sunt o sugestie a lucrurilor care vor urma în această săptămână, atunci investitorii s-ar putea să se aștepte la o perioadă agitată. 

Noutăți care ne-au atras atenția 

Solana depășește Ethereum la vânzările de NFT

În ciuda unei piețe deprimate, Solana a depășit Ethereum la vânzările de NFT pentru prima data în istorie. Conform datelor Cryptoslam, Solana a deviat fluxuri de trading de NFT dinspre Ethereum, numărul de deținători Solana având o creștere masivă. 

Argentina – preșentele pro-bitcoin, Javier Milei, își preia funcția

Noul președinte al Argentinei, Javier Milei, și-a preluat funcția în greu încercata națiune sud-americană. Milei are un munte de probleme de escaladat pentru a îndrepta o economie afectată de hiperinflație. Liderul argentinian a exprimat în mai multe rânduri opinii pozitive față de bitcoin. El s-a angajat și să reducă la jumătate numărul ministerelor guvernamentale, de la 18 la doar nouă.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate