1 din 2 români este îngrijorat de incendiile ce pot afecta locuințele

Date:

Incendiul rămâne pericolul cel mai des menționat de către români atunci când se referă la riscurile care pot afecta locuințele (56%), potrivit unui nou sondaj de opinie realizat de UNSAR împreună cu IRES.

În topul primelor 5 riscuri de care se tem românii urmează vijelia și furtuna, cutremurul, furtul și inundațiile. Astfel, teama de furtună și vijelie a crescut ca percepție, de la 40% în 2020 (locul 3), la 53% în 2021 (locul 2). În același timp, riscul de cutremur a trecut pe poziția 3 (50%, -4 pp.), iar cel legat de furt (31%, la fel), inundațiile (31%, +3 pp.), exploziile (27%, +3 pp.) și alunecările de teren (18%, +2 pp.) își păstrează aceleași locuri în clasament ca și în 2020.

Riscul de incendiu este conștientizat în special de românii cu vârste între 36-50 de ani, și îi preocupă pe locuitorii din aproape toate zonele țării. Furtunile și vijeliile sunt cele mai de temut riscuri pentru locuitorii din Transilvania și Banat (62%), în vreme ce cutremurul apare pe primul loc în alte regiuni – Sud, București și Dobrogea (58%). 

„Românii sunt tot mai conștienți de riscurile la care se expun și vor să afle mai multe despre formele de protecție financiară la care pot avea acces. Ne dorim ca toți cei interesați să poată lua decizii informate privind protecția oferită de polițele de asigurare”, a declarat Adrian MARIN, Președintele UNSAR.

În contextul pandemic, oamenii au simțit mai mult ca oricând nevoia confortului în propria locuință și mai ales a siguranței. Susținem acest interes în creștere prin noi campanii de informare – precum cea pe care UNSAR o lansează săptămâna aceasta pe social media și pe portalul Asiguropedia.ro, a precizat Alexandru CIUNCAN, Director General al UNSAR.

În primul semestru al anului în curs, asigurătorii din România au plătit despăgubiri în baza polițelor obligatorii și facultative de asigurare a locuințelor de aproape 43,8 milioane de lei, în creștere cu 5% față de aceeași perioadă din 2020.

Sondajul “Percepția românilor față de asigurările de locuințe” a fost realizat de IRES, la solicitarea UNSAR, pe un eșantion reprezentativ la nivel național de 857 de respondenți, proprietari, coproprietari sau persoane care intenționează să achiziționeze o locuință în următorii doi ani, cu vârste de peste 18 ani. Acesta a fost realizat în august 2021, utilizând metodă CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing), și are o eroare maximă tolerată de +/-3%.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Cea mai mare rețea de clinici de recuperare medicala, Centrokinetic, se extinde în vestul ţării 

Centrokinetic, în parteneriat cu AGISTA, achiziționează pachetul majoritar al...

Decalogul inspecțiilor fiscale: Ne așteptăm la o presiune penală mai mare în 2024

de Dan Dascălu, Partener D&B David și Baias, Mihail...

ANALIZĂ XTB: Ferrari a publicat rezultatele vânzărilor. Lewis Hamilton, așteptat să conducă brandul spre victorie și pe burse

Ferrari tocmai și-a publicat rezultatele financiare pentru primul trimestru...