1 din 4 români vor să constate online accidentele rutiere

Date:

1 din 4 români (26%) ar prefera ca atunci când este implicat într-un accident rutier să utilizeze constatarea amiabilă a accidentului în format electronic (online), reiese din cea mai recentă ediție a Barometrului UNSAR- IRES privind Percepția riscului și cultura asigurărilor din România. Cei mai mulți dintre aceștia sunt tineri cu vârste cuprinse între 18 și 30 ani (39%), urmați de categoriile de vârstă 31-40 ani (peste 20%) și 41-50 ani (circa 20%).

Începând cu data de 15 octombrie 2022, formularul de „Constatare amiabilă de accident” poate fi completat și în format electronic, prin intermediul aplicației digitale „Amiabila” pentru accidente de vehicule produse în România. Aplicația, dezvoltată de către BAAR – Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România cu sprijinul membrilor săi, poate fi descărcată gratuit din Google Play și App Store.

Opțiunea de a utiliza constatarea electronică prin intermediul aplicației „Amiabila” a fost posibilă ca urmare a modificării legislației în domeniu de către ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiară. Aplicația a fost dezvoltată cu scopul de a simplifica și eficientiza procedura de constatare a accidentelor de vehicule.

În acest sens, formularul de „Constatare amiabilă de accident” în format electronic  poate fi utilizat în cazul accidentelor ușoare, fără victime, produse în România între două autovehicule asigurate RCA, fără a mai fi necesară completarea de documente în format tipărit de către cei implicați în accidente.

Cu fiecare pas făcut de industria de asigurări, digitalizarea devine o soluție la care tot mai mulți români apelează atunci când achiziționează produse de asigurări sau alte servicii conexe menite să le asigure protecția financiară. Companiile de asigurări au alocat resurse financiare importante pentru a răspunde nevoilor clienților aflate în continuă evoluție, aceștia având acum posibilitatea să interacționeze cu asiguratorii mai facil prin intermediul serviciilor online.


Barometrul UNSAR- IRES a fost realizat în mai 2022 pe un eșantion format din 1.000 respondenți cu vârsta între 18-50 de ani, utilizând metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing), cu o eroare maximă tolerată de ±3,1%, la un nivel de încredere de 95%.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Concursul National Arena Urşilor Junior 2024

Liceeni din intreaga tara au infruntat celebrii ursi din...

PPC blue, noua aplicație pentru telefonul mobil, destinată șoferilor de mașini electrice

PPC Blue, compania din cadrul grupului PPC în România...