20 milioane de dolari, finanțare pentru dezvoltatorul de jocuri video Amber Studio

Date:

Dezvoltatorul independent de jocuri video la nivel global Amber Studio SA beneficiază de o finanțare în valoare de 20 de milioane de dolari, acordată de un fond de investiții consiliat de Emona Capital LLP, la cărei obținere a fost asistat de Casa de Avocatură Filip & Company, prin echipa coordonată de Alexandru Bîrsan, avându-i în roluri cheie pe Olga Niță (partener), Andreea Bănică (senior associate) și Andrei Anghel (associate). 

Alexandru Bîrsan (foto), partener Filip & Company: „Evaluarea obținută de Amber este una extraordinară pentru o companie românească aflată la Seria A, dar este doar o reflectare corectă a valorii unui business construit, într-un domeniu extrem de competitiv la nivel mondial, de una dintre echipele cele mai frumoase pe care le-am întâlnit. Noi chiar ne-am distrat făcând această tranzacție și abia asteptăm să vedem ce minunății vor mai face cu acești bani. Le mulțumim clienților de la Amber pentru încredere și excelenta cooperare și le dorim celor de la Emona o investiție de un mare succes.”

Asistența a fost asigurată „în aspecte ce țin de drept românesc, cu privire la pregătirea, negocierea și semnarea contractului de subscriere a acordului acționarilor și a contractelor de vânzare prin care o parte dintre acționarii Amber au vândut acțiuni către fondul de investiții consiliat de Emona Capital LLP”.

Este una dintre cele mari evaluări obținute vreodată de o companie românească la o finanțare de seria A, 190 de milioane de dolari. O parte importantă din fonduri va fi folosită pentru dezvoltarea Amber prin noi fuziuni și achiziții.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Misiune economică România-Spania la Barcelona și în Insulele Baleare

Platforma Repatriot, care conectează românii din afara granițelor cu...

Concurs european de educație financiară organizat de Asociația Română a Băncilor

  Asociația Română a Băncilor, în parteneriat cu Banca Naţională...

Provocările Fiscale în Sectorul Petrolului și Gazelor Naturale din România

de Tănase Stamule decanul Facultății de Administrarea...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic 

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe...