30 de companii din România la Hannover Messe 2022

Date:

România a participat la ediția din acest an a târgului de la Hanovra, Hannover Messe, cel mai important eveniment dedicat tehnologiei industriale, 30 mai-2 iunie, cu 30 de companii. Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, prin Programul de Promovare a Exporturilor, a susținut financiar organizarea, a trei standuri naționale în secțiunile: Engineered Parts and Solutions (8 companii), Digital EcoSystem (12 companii), Energy Solutions (6 companii). Alte trei companii au expus cu stand propriu: Sarmatec și Klaus Krallmann Prod (onsite), Forum Industry (online).

Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România) subliniază că „în calitate de reprezentanţă oficială a economiei germane în România, are rolul de a susține şi intensifica relațiile economice dintre cele două state. Exporturile companiilor românești în UE au o pondere de peste 73% din totalul exporturilor, iar Germania este principalul partener economic al României (din anul 2007). Importurile din Germania au însumat anul trecut 19,8 mld. EUR (+18,4 %), iar exporturile au crescut la 15,3 mld. EUR (+8,4 %). Pentru a-și extinde activitatea pe piața germană este esențial pentru companiile românești să își intensifice prezența la târgurile și expozițiile organizate în Germania, mai ales că această țară este patria târgurilor și expozițiilor, numărul 1 la nivel mondial în ce privește organizarea acestor evenimente! Două treimi din târgurile-lider la nivel mondial se organizează în centrele expoziționale germane”. 

Sebastian Metz, directorul general al AHK România: „Una dintre activitățile asupra cărora ne concentrăm încă de la înființarea AHK România este strâns legată de susținerea companiilor românești în vederea participării la târgurile și expozițiile organizate în Germania. Acestea reprezintă una din cele mai bune platforme în vederea creșterii exporturilor companiilor românești și pentru promovarea puterii inovatoare și a competitivității firmelor românești pe piața internațională.”

La Hannover Messe 2022 au participat 2.500 de expozanți și aproximativ 75.000 de vizitatori din întreaga lume. Portugalia a fost țara parteneră. Ediția viitoare va avea loc în perioada 17-21 aprilie 2023.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY: programele de transformare au șanse de reușită de 12 ori mai mari prin concentrarea pe factorul uman 

96% dintre programele de transformare ajung în puncte de...

România, cea mai accesibilă țară est-europeană pentru imobiliare

România are cele mai accesibile prețuri la locuințe din...

ANALIZĂ XTB: Pandemia s-a încheiat, dar munca de acasă a rămas. Cum s-a transformat piața și care sunt companiile care profită?

Adevăratul impuls pentru piața software-ului pentru videoconferințe s-a dovedit...