70% dintre studenții ASE înscriși în proiectul PRIDE-U au fost consiliați în carieră, 58% au efectuat stagiul de practică și 21% dintre aceștia s-au și angajat

Date:

  • Principala motivație a studenților pentru a se înscrie în proiectul PRIDE-U o reprezintă posibilitatea de a interacționa direct cu managerii din companii și de a-și găsi mai repede un loc de muncă pe măsura pregătirii și personalității lor 
  • La un an de la lansare, prin proiectul  PRIDE-U, s-au angajat deja 28 studenți 
  • Peste 40 de companii au devenit partener în proiect, oferind studenților înscriși stagii de practică în domenii precum Resurse Umane, Vânzări, Comunicare, Management, Consultanță, Retail, FMCG

. Prin intermediul activităților de orientare și consiliere, proiectul PRIDE-U contribuie la dezvoltarea competenţelor profesionale şi transversale ale studenţilor înscrişi, oferindu-le şansa de a face faţă cerințelor şi nevoilor potențialilor angajatori şi de a-şi găsi mai uşor un loc de muncă pe piaţa muncii, pe termen lung.  

Proiectul PRIDE-U sprijină în mod direct studenții să se angajeze, urmare a accesului la activități de învățare la un potențial loc de muncă / cercetare / inovare, cu accent pe sectoarele economice cu potențial competitiv. Până acum, 186 studenți au avut șansa să interacționeze cu mediul de business prin intermediul stagiilor de practică.

De asemenea, 226 studenți înscriși, au beneficiat de sesiuni de orientare și consiliere completă în carieră, primind inclusiv planuri de carieră care să-i ajute să conștientizeze interesele și obiectivele carierei, pentru ca apoi să pună în practică acțiunile menite să îndeplinească aceste obiective. 

Tot în cadrul proiectului PRIDE-U, 231 de studenți au obținut un profil al personalității (the BRIGHT and the DARK Side) și un profil al motivațiilor, valorilor și preferințelor lor cu ajutorul instrumentelor de assessment center HOGAN. Acest profil înglobează instrumente de selecție a angajatilor și de dezvoltare care permit consilierilor de carieră să îndrume tinerele talente către cele mai potrivite industrii și cariere, în acord cu potențialul și motivațiile acestora.

„Pornind de la experienţa proiectelor derulate până în prezent, Academia de Studii Economice din București își reafirmă excelenţa în inserția absolvenților pe piața muncii, peste 85% dintre aceștia se angajează în domeniul studiat, în primele 6 luni de la terminarea facultății. Prin proiectul PRIDE-U vrem să realizăm o punte între companiile care activează în diferite sectoare de activitate și studenții/masteranzii din Academia de Studii Economice din București. Proiectul este încă în desfășurare și continuă să ofere stagii de practică în companiile partenere, interesate să primească tinerii la sediul lor. Orice companie dornică să se alăture proiectului o poate face accesând site-ul proiectului www.pride.ase.ro, a explicat Conf. univ. dr. Cristian MARINAȘ – Manager proiect PRIDE-U. 

Despre proiectul PRIDE-U „Practică inteligent dezvoltarea ta!”

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE din București derulează în perioada 22 septembrie 2020 – 21 septembrie 2022, proiectul Practică inteligent dezvoltarea ta–PRIDE – U / POCU/626/6/13/133138,  proiect co-finanțat  prin Programul Operațional Capitalul Uman, 2014-2020; Axa prioritară 6 – Educație și competențe. Obiectivul general al proiectului îl constituie facilitarea tranziţiei studenţilor de la şcoală la viaţa activă prin furnizarea unui pachet integrat de servicii  de orientare şi consiliere în carieră, coaching, învăţare practică şi organizarea unor stagii de practică la potenţiali angajatori, în vederea dobândirii de competenţe şi a învăţării pe tot parcursul vieții.

Grupul ţintă al proiectului este format din 321 de studenţi ai Academiei de Studii Economice din București, de la ciclul licenţă şi de la ciclul master, cu domiciliul în regiunile de dezvoltare Nord-Est, Sud-Est, Sud – Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest și Centru.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

„Crama Transparentă” Cotnari, pentru explorarea tradiției și inovației în producția de vinuri de calitate

Crama Cotnari, emblematică pentru producția de vinuri din soiuri...

Restart Energy finalizează o centrală solară pentru compania Romtextil cu o valoare de peste jumătate de milion de euro

Restart Energy a finalizat construcția și instalarea unui sistem...

Proiecte de antreprenoriat social pentru combaterea șomajului

Workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, parte a proiectului educațional...