Academia de Studii Economice din București își menține poziția de cea mai bună universitate din România în subdomeniul Economie și Econometrie, conform QS World University Rankings by Subject 2022

Date:

Academia de Studii Economice din București urcă pe locul 351- 400 în lume și își menține  poziția de lider la nivel național în subdomeniul Economie și Econometrie, conform  prestigiosului clasament QS World University Rankings by Subject 2022, dat publicității  miercuri, 6 aprilie 2022, chiar de Ziua Universității. 

Conform aceluiași clasament, ASE se menține în top 501-550 la nivel internațional și pe locul  al doilea în România în subdomeniul Business și Management

QS World University Rankings reprezintă unul dintre cele mai importante clasamente  internaționale de ierarhizare valorică a universităților pe diferite domenii. QS World University  Rankings by Subject cuprinde în acest an 1543 de universități și un total de 51 de discipline,  grupate în cinci mari domenii. Clasamentul evaluează și ierarhizează instituțiile de învățământ  superior în baza unei metodologii care ia în considerare criterii referitoare la reputația  academică, reputația în rândul angajatorilor, calitatea cercetării derulate (reflectată prin  numărul de citări ale lucrărilor publicate de membrii instituțiilor universitare) și indicele Hirsch. 

Azi, 6 aprilie, Academia de Studii Economice din București împlinește 109 ani de la înființare.  Prezența universității în acest clasament internațional validează, și de data aceasta, reputația sa  academică, calitatea activității cadrelor didactice, a studenților și absolvenților acestora și a  rezultatelor în domeniul cercetării de top din România.  

Cu o tradiție de 109 ani, ASE este liderul învățământului superior economic și de administrație  publică din România și Europa de Sud-Est, cu o bună reputație internațională, concretizată în  numeroasele sale parteneriate și în situarea pe poziții notabile în clasamente internaționale de  prestigiu. Academia de Studii Economice din București este o universitate dinamică, într-o  adaptare permanentă la cerințele economiei de piață, în strânsă legătură cu cerințele mediului  de afaceri, oferind mereu noi oportunități studenților săi. 

Business și Management
Economie și Econometrie

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...