Acces gratuit pe pârtii de schi pentru elevi, o jumătate de zi

Date:

În beneficiul industriei turismului și, îndeosebi, al educației și sănătății copiilor, vineri, 25 februarie, toți elevii vor avea acces gratuit pe aproape toate pârtiile de schi din România, timp de jumătate de zi, doar pe baza carnetului de elev, fără să achite taxa pentru instalațiile de cablu. Acțiunea este pusă în aplicare de Asociația Transportatorilor pe Cablu din România (ATCR), în continuarea demersurilor pentru introducerea în structura anului școlar a unei vacanțe de două săptămâni în luna februarie. 

Iancu Șerbănescu, președintele ATCR: „Ne dorim ca ziua de 25 februarie să fie dedicată sportului de iarnă și tinerilor. Vrem să încurajăm părinții și copiii să vină pe pârtie, să stea în natură, să facă sport, să schieze sau să se dea cu sania. Elevii din România trebuie, la fel ca toți ceilalți din Europa, să aibă parte de două săptămâni de vacanță de iarnă, în primul rând pentru a practica sport. Vrem să încurajăm părinții și copiii să vină pe pârtie, să stea în natură, să facă sport, să schieze sau să se dea cu sania.”

Acțiunea este susținută de administratorii pârtiilor de la Azuga, Sinaia, Cheile Grădiștei, Arena Platoș (județul Sibiu), Buscat Resort (județul Cluj).  

Pârtiile pe care elevii pot schia gratuit în a doua jumătate a zilei de vineri, 25 februarie: Azuga, Muntele Mic, Sinaia, Buscat, Cavnic, pârtia Bucovina, pârtia Oprea (Întorsura Buzăului), Vartop (Arieșeni), Straja, Muntele Mic, Semenic (Văliuc), Arena Platoș (Păltiniș), Durău (Neamț), Băișoara (Cluj), Mărișel (Cluj), Șuior (Maramureș), Cavnic (Maramureș), Bucovina, Oprea (Buzău), Dealu Negru (Suceava), Șureanu, Borsec (Harghita), Homorod (Harghita), Ciumani, Havas Bucin, Bogdan (Praid), Harghita Băi, Mădăraș Harghita, Șumuleu Ciuc (Harghita), Sovata.

Asociația Transportatorilor pe Cablu din România (ATCR) reamintește că la începutul lunii februarie, alături Aliana pentru Turism (APT), a solicitat printr-o scrisoare deschisă „reintroducerea vacanței de iarnă din luna februarie în noua structură a anului scolar 2022-2023. De asemenea, cele două organizații au cerut Ministerului Turismului și Antreprenoriatului să se implice și să susțină miile de companii din România din ambele domenii care au fost afectate de această decizie. De asemenea, ATCR a inițiat și o petiție și îi încurajează pe toți cei care vor să susțină reluarea vacanței de iarnă pentru copii, să o semneze. Mai multe detalii găsiți pe https://www.petitieonline.com/vrem_vacanta_i_luna_februarie_2023_pentru_copii. Membrii APT au semnat deja petiția inițiată de ATCR”. 

Asociația Transportatorilor pe Cablu din România (ATCR) este cunoscută ca „singura entitate reprezentativă pentru domeniilor schiabile din România și a fost înfințată în anul 2007. Peste 90% din Transportatorii pe Cablu din România sunt membrii ATCR din dorința de a dezvolta turismul montan și de a avea o viziune unitară la nivel național. Peste 60 de domenii schiabile din România fac parte din Asociația Transportatorilor pe Cablu din România. Domeniile însumează peste 700 de hectare de pârtii de schi, dispersate pe 51% din județele din România. Circa 2 milioane de schiori au beneficiat de serviciile pârtiilor ce fac parte din ATCR, în sezonul 2020-2021”.

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Influencerii înlocuiesc familia și prietenii ca sursă de informare pentru investitori 

În fiecare zi, investitorii individuali caută informații despre diferitele...

Calm pe piața cripto după halvingul Bitcoin

Mișcările de pe piața cripto au fost destul de...

Finanțarea companiilor

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)