Acces la energie electrică pentru persoane vulnerabile

Date:

Proiectul „Lumină pe strada Piersicilor”, derulat de Asociația Politeia, finanțat prin apelul „Conectare. Dezvoltare. Acces”, dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, în parteneriat cu Enel România, 15 familii dintr-o comunitate marginalizată de pe strada Piersicilor, satul Dârvari, județul Ilfov vor beneficia de branșare la rețeaua electrică prin realizarea lucrărilor de instalație de interior. Prin același proiect, se va realiza și maparea situației pentru alte 20 de familii de aici.

Ulterior, Asociația Politeia „va menține permanent relația cu localnicii prin intermediul unui facilitator comunitar din rândul acestei comunități. După identificarea blocajelor și situațiilor dificile ale acestor familii, întreg procesul va fi documentat într-un ghid ce va fi pus gratuit la dispoziția asociațiilor/societății civile, autorităților, dar și locuitorilor din alte zone care se confruntă cu situații similare”.

Mihai Vasile, președintele Asociației Politeia, expert în politici publice: „Deși să ai curent în casă ar trebui să fie în 2022 ceva normal, iată că pentru mulți oameni acest lucru rămâne un privilegiu. În 2020 ne-am propus să aducem lumină pe strada Piersicilor (Dârvari, jud.Ilfov), un obiectiv curajos, ținând cont că vorbim de peste 50 de familii. Prin donațiile primite la Fondul de Solidaritate Politeia, am reușit până acum să sprijinim financiar și logistic branșarea la curent pentru cel puțin 15 locuințe. Sperăm acum, prin acest proiect, să facem un pas înainte și pentru cei care încă nu au lumină în case, dar și să popularizăm aceste situații, să căutăm soluții împreună cu actorii și decidenții implicați în procesul de branșare și să oferim un model care să poată fi replicat și în alte comunități.” 

Asociația Politeia este definită ca „un ONG înființat în octombrie 2014 cu scopul de a contribui la îmbunătățirea educației în România. Politeia reprezintă o încercare de a înțelege problemele educației din România și de a oferi un sprijin celor care doresc să descopere și să se dezvolte independent”.

Apelul „Conectare. Dezvoltare. Acces” este „dedicat inițiativelor dezvoltate de organizațiile din România care sprijină comunitățile vulnerabile și care contribuie la trei dintre prioritățile de intervenție ce au ca reper Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, stabilite de Organizația Națiunilor Unite – ONU: Accesul la educație de calitate (ODD4), Accesul la energie, cu focus pe combaterea sărăciei energetice (ODD7) și Dezvoltare economică prin acțiuni de inovare socială (ODD8)”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...