Acord economic România – Singapore

Date:

Președintele Camerei de Comerţ și Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), Iuliu Stocklosa, a avut, la sediul Camerei, o întâlnire cu participanții la misiunea economică organizată la București de Camera de Comerț Română din Singapore (Romanian Chamber of Commerce Singapore – RoCham) cu sprijinul Entreprise Singapore (Agenție guvernamentală pentru promovarea activității firmelor locale din punct de vedere antreprenorial și al internaționalizării acestora). 

CCIB informează că „din delegaţia din Singapore au făcut parte reprezentanți ai conducerii RoCham, precum și membri ai Asociației, activând în special în domeniile IT, digitalizării activității economice, inclusiv a proceselor de producție, precum și reprezentantul Entreprise Singapore. RoCham a fost creată relativ recent, la inițiativa unor firme din Singapore, inclusiv a unor membri ai diasporei române din acest stat, având ca scop promovarea schimburilor comerciale si de servicii, precum și a cooperării economice între cele două țări, având sprijinul atât al instituțiilor guveramentale din Singapore, cât și al celor din România, prin intermediul ambasadei țării noastre în acest oraș stat.

În deschiderea evenimentului, președintele CCIB, Iuliu Stocklosa, a făcut o scurtă  prezentare a locului Capitalei în economia țării, prezentând strategia de relaţii externe a Camerei bucureştene, punctând orientarea către dezvoltarea relațiilor economice și comerciale cu țările din afara spațiului comunitar. În acest context, președintele CCIB a salutat prezența pentru prima dată la CCIB a unei misiuni economice dintr-o țară mică, dar puternic dezvoltată economic din Asia de Sud-Est, cunoscută ca o poartă de intrare a mărfurilor din întreaga lume către statele vecine, exprimâmd convingerea că, la rândul ei, România poate constitui o cale de pătrundere a produselor și serviciilor oferite de firmele singaporeze în Uniunea Europeană.

Vicepreședintele RoCham, Remus Pașca și Suresh Agarwal, reprezentant al Enterprise Singapore, au prezentat interesul și dorința firmelor participante la misiunea economică de a identifica noi oportunități de afaceri în țara noastră.

În finalul întâlnirii președintele Iuliu Stocklosa și vicepreședintele Remus Pașca, din împuternicirea președintelui RoCham, Sam Ong, au semnat un Memorandum de Înțelegere (MoU) privind cadrul colaborării între cele două instituții camerale în vederea promovării intereselor economiec și comerciale ale membrilor acestora”.

CCIB evidențiază că „Republica Singapore este singura din regiunea Asiei de Sud-Est care are statutul de țară dezvoltată, ceea ce i-a permis, ajutată şi de poziţia geo-strategică favorabilă, să se transforme într-un puternic hub regional comercial, financiar şi tehnologic. Schimburile comerciale bilaterale au însumat în primul semestru 2022, valoarea de 66 mil.USD (+10,5% față de prima jumătate a anului 2021), din care exportul 30,3 mil USD (+31,9%), iar importul 35,7 mil.USD (-2,8%). La 31.07.2022 Singapore ocupa locul 50 în topul pe țări de rezidență al investitorilor străini cu un capital social de 26,6 mil. USD”.

Foto: CCIB

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

CCIR solicită urgentarea aderării României la Schengen pentru facilitarea transportului de mărfuri

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR),...

Hidroelectrica prelungește Acordul cadru cu Hidroserv

Hidroelectrica a semnat astăzi – 29 Noiembrie 2023, un...