Acțiune caritabilă și pentru o viață sănătoasă

Date:

O amplă acțiune socială, dedicată carității și sănătății, este Legal Half Marathon, care-și desfășoară a treia ediție pe 26 martie. Organizatorii anunță că „la cursa de alergare dedicată tuturor iubitorilor de mișcare, alergătorilor profesioniști și copiilor, dar și a celor din lumea juridică, va avea loc o premieră – Campionatul Național de alergare pe șosea 10k, pentru categoriile Juniori U20, Tineret U23 și Seniori. La această ediție de Campionat Național sunt așteptați peste 100 de atleți români, legitimați la cluburile afiliate la Federația Română de Atletism.

La maratonul pot participa toți iubitorii de mișcare, indiferent de profesia pe care o reprezintă, înscriindu-se pe https://legalrun.ro/. 

Traseul va porni din fața Tribunalului București și este certificat World Athletics. Categoriile de curse pentru publicul larg și pentru profesiile juridice sunt:  semimaraton – 21,1 km, semimaraton-ștafetă – 21,1 km, cursa 10 km, cursa 3 km. De asemenea, vor fi organizate și curse speciale pentru copii. Participarea lor este gratuită”.

Legal Half Marathon are o puternică componentă caritabilă și este susținut de campionii olimpici Elisabeta Lipă și Marius Urzică, ambasadori ai evenimentului.

Cristian Duțescu, avocat și coorganizator Legal Half Marathon: „Legal Half Marathon militează pentru o viață sănătoasă. Sportul înseamnă sănătate, stare de bine, entuziasm, implicare, autodepășire. Pentru noi, Legal Half Marathon a însemnat aceleași lucruri. Am ajuns deja la a treia ediție, după succesul primelor două și avem de gând să continuăm. Ne-am autodepășit în fiecare an și nu vom face notă discordantă nici acum. Noi vă invităm să alergăm împreună și în 2023 pentru sănătatea noastră și să încercăm să-i ajutăm pe cei care au nevoie de sprijinul nostru, copii și tinerii aflați în situații vulnerabile.

Legal Half Marathon promovează strângerea de fonduri în rândul comunității juridice și nu numai. Prin exemplul nostru de implicare și entuziasm, ne dorim să inspirăm și alte profesii să implementeze idei similare. Încă mai este timp pentru înscrieri, pe site-ul www.legalrun.ro. La inscriere, fiecare participant poate alege cauza pe care vrea să o susțină. Noi vom dona 10% din taxa de înscriere către ONG-urile pe care alergătorii le aleg. De asemenea, fiecare echipă de alergători își poate face propriul galantom pentru a susține o cauză în care cred. Lista acestora se regăsește pe site-ul nostru.”

Programul evenimentului:

24 martie (15:00 – 19:00) – Predare kit-uri pentru toate probele și înscrieri, în limita locurilor disponibile

25 martie (10:30 – 16:30) – Predare kit-uri pentru toate probele și înscrieri, în limita locurilor disponibile

26 martie (07:30 – 15:00) – Predare kit-uri pentru concurenții care nu au domiciliul în București, înscrieri, competiție și festivitate de premiere.

Câștigătorii curselor de 21 km și 10 km,  de pe primele 3 locuri,  vor primi premii în bani, în valoare totală de 3.100 euro. În plus, sunt puse la bătaie alte 68 de premii în diplome sau cupe.

Competiția Legal Half Marathon „a luat naștere în 2021 și este organizată de Asociația EOS D’ART, în parteneriat cu Duțescu & Partners și Federația Română de Atletism și are ca scop promovarea mișcării, alergarea în aer liber și a unui stil de viață sănătos. Al doilea, dar și cel mai important scop al evenimentului, este implicarea comunității locale într-o acțiune de promovare a mișcării și strângerea de fonduri pentru cauze caritabile alese special pentru acest eveniment”.

 

 

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate