Admiterea în învăţământul profesional şi în cel dual

Date:

Ministerul Educaţiei naţionale anunţă că „în prima etapă de admitere în învăţământul profesional şi în învăţământul dual (anul școlar 2018-2019) au fost ocupate 18.114 locuri. Dintre acestea, 15.520 de locuri sunt în învățământul profesional de stat, iar 2.594 în învățământul dual”.

Mai sunt disponibile 21.951 de locuri: 18.922 de locuri pentru învăţământul profesional de stat, 2.959 de locuri pentru învăţământul dual. Pentru locurile din învăţământul profesional de stat, o a doua etapă de admitere începe în 31 august. Înscrierea se face astfel:

– 31 august-3 septembrie 2018 – la unitățile de învățământ profesional la care au rămas locuri libere în urma etapei I de admitere și care organizează sesiune de preselecție pe baza fișelor de înscriere în învățământul profesional de stat;

– 5 septembrie 2018 – la unitățile de învățământ profesional la care au rămas locuri libere în urma etapei I de admitere și care nu organizează preselecție pe baza fișelor de înscriere în învățământul profesional de stat.

Detalii despre unităţile de învăţământ care au locuri libere pentru învăţământul profesional şi pentru învăţământul dual, precum și o situaţie centralizată la nivel naţional privind numărul de locuri libere sunt publicate pe alegetidrumul.ro.

Toţi elevii din învăţământul profesional şi din învăţământul dual primesc bursă:

– 200 lei lunar (de la bugetul de stat) – la învăţământul profesional

– minimum 400 lei lunar (200 lei de la bugetul de stat și minimum 200 lei de la operatorul economic cu care elevul încheie un contract individual de practică) – la învăţământul dual.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Financial Intelligence organizează cea de-a șasea ediție a evenimentului Forumul Energiei

Financial Intelligence organizează cea de-a șasea ediție a evenimentului...

Profitul net ajustat al Xiaomi se dublează în primul trimestru și ajunge la 6,5 miliarde RMB

Traiectorie robustă de creștere, catalizată de multipli factori  Corporația...

ASF aprobă începerea ofertei publice inițiale pentru listarea a 28,5% din capitalul JT Grup Oil la Bursa de Valori București

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat în ședința...