Agresiune gravă asupra unui pădurar al Romsilva

Date:

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva anunţă că un pădurar de la Ocolul Silvic Brodoc, Direcția Silvică Vaslui, Artenie R, a fost „victima unei agresiuni grave, în afara fondului forestier (…), fiind atacat de aproximativ 20 de membri ai unei grupări specializate în tăierea ilegală de arbori în pădurile de stat și cele private. Romsilva relatează că pădurarul a fost înconjurat „de membrii grupării infracționale pe raza localității Valea Mare-Negrești, fiind amenințat cu o sabie și lovit în zona capului și a picioarelor, provocându-i numeroase echimoze în zona capului și fracturi multiple la un picior. Victima agresiunii a fost transportată de urgență la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Spiridon din Iași, fiind în prezent în stare stabilă, urmând ca pădurarul să fie supus unor intervenții chirurgicale. Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va oferi întregul sprijin pădurarului, pentru refacerea fizică și psihică, în urma traumelor suferite. Polițiștii IPJ Vaslui și procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui efectuează cercetări pentru identificarea agresorilor și aplicarea măsurilor legale. Regia Națională a Pădurilor – Romsilva acordă întregul sprijin organelor de cercetare penală pentru analiza cu celeritate și soluționarea legală a acestui caz grav de agresiune”. De asemenea, Romsilva precizează că „agresiunea a avut loc la o zi după ce Artenie R., împreună cu alți doi angajați ai Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva și patru jandarmi, a surprins într-o pădure mai mulți membri ai grupării infracționale respective cu o căruță cu lemne tăiate ilegal, fiind aplicate măsurile legale, inclusiv confiscarea atelajului hipo, a lemnelor tăiate ilegal și a unui motoferăstrău. Pădurea respectivă este una privată, fiind preluată în pază de către Direcția Silvică Vaslui, în urma aplicării prevederilor articolului 16 din Legea 46/2008 – Codul Silvic. În ultimele două săptămâni, angajații Romsilva și jandarmii au efectuat opt acțiuni de prevenire a tăierilor ilegale în zona respectivă”.

Totodată, RNP Romsilva semnalează că „este al treilea caz din acest an în care personalul silvic al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva este agresat de către grupări infracționale specializate în tăieri ilegale în păduri de stat sau private pentru că sunt împiedicate să sustragă ilegal lemn din păduri, alte două cazuri similare fiind înregistrate în județele Caraș-Severin și Suceava. În primele șase luni ale anului, au fost înregistrate alte 20 de agresiuni asupra personalului Romsilva, iar în ultimii cinci ani, au fost agresați de infractori alți 157 de angajați ai Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva. În urma controalelor efectuate de personalul Romsilva, în ultimii cinci ani au fost constatate 7301 infracțiuni silvice. În primele șase luni ale acestui an, angajații Romsilva au efectuat 45.862 de acțiuni de control la circulația materialului lemnos, unele împreună cu polițiști și jandarmi, fiind constatate 813 infracțiuni silvice și 6118 contravenții silvice, în urma controalelor volumul tăierilor ilegale în pădurile de stat scăzând cu 19,67%”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Peste 15 speakeri internaţionali şi locali la EBcon. Cea mai mare conferinţă internaţională de Employer Branding din România

EBcon, prima conferinţă internaţională de Employer Branding din România,...

Program pentru susținerea afacerilor axate pe cafenele

Compania Artisan Coffee Gear anunță lansarea în 2024 a...

Acord de mediu pentru construairea unui parc de generatoare eoliene în județul Vaslui

Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) anunță că „proiectul...

Acces gratuit la cursuri în limba engleză acreditate Cambridge

Investiție privată în educație, liceul internațional online Spark Generation,...