Agricover Credit IFN, a semnat pentru 20 milioane euro

Date:

Agricover Credit IFN, divizia de finanțare a grupului Agricover, controlat de omul de afaceri iranian Jabbar Kanani, unul dintre principalii jucători pe piața locală agricolă, a împrumutat 20 milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții (BEI) și Banca Mării Negre (Black Sea Trade and Development Bank – BSTDB), după ce în urmă cu aproape 2 ani a mai tras 15 milioane euro de la BEI, pentru finanțări agricole. În toamna anului trecut, BERD a intrat în acționariatul grupului Agricover.

Acum, BEI a creditat Agricover Credit IFN cu 5 milioane de euro pentru a finanța proiectele întreprinderilor mici și mijlocii, iar Banca Mării Negre a participat cu 15 milioane de euro, sumă rambursabilă pe 7 ani, fără garanții și asumarea de către societate de obligații. În prima parte a anului trecut, Agricover Credit IFN a încheiat un acord de finanțare în valoare de 70 milioane lei cu International Finance Corporation (IFC), divizia de investiții a Băncii Mondiale.

Agricover Credit IFN este prima instituție financiară din România care oferă produse financiare exclusiv fermierilor din sectoarele vegetal și zootehnic. Grupul reunește diviziile Agri-Business și Agri-Finance, având peste 850 angajati și un număr de peste 4.500 clienți fermieri la nivel național.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Consolidarea rețelei electrice: O prioritate pentru atingerea obiectivelor de decarbonizare ale României pentru 2030

Energy Policy Group a publicat un raport numit „Consolidarea...

Despăgubire-record de peste 400.000 lei pentru daunele produse de furtună unei locuințe

Cea mai mare despăgubire plătită de o companie Membră...

Festival cu concerte inclusiv pe esplanada Ateneului Român

Un eveniment complex, care îmbină concerte în aer liber...