Alexandra Andresen, la 20 de ani, are cu 100 milioane dolari mai mult decât cel mai bogat român, Ion Țiriac

Date:

 

Surorile Andresen şi Gustav Magnar Witzoe din Norvegia ocupă primele poziții în topul celor mai tineri miliardari din lume realizat de revista Forbes. Acestea sunt urmate de nume sonore din domeniul IT, precum cofondatorul Snapchat, Spiegel, sau fondatorii Stripe, frații Cllinson.

Alexandra Andresen se află pe primul loc în clasamentul realizat de Forbes în funcție de vârstă, pentru al doilea an consecutiv. Norvegianca, acum în vârstă de 20 de ani, are o avere estimată la 1,2 miliarde de dolari, clasându-se pe locul 1.678 în topul general al miliardarilor, realizat de revista Forbes. Sora sa, Katharina Andresen, doar cu un an mai mare, ocupă următoarea în top. Intrarea lor în rândul celor mai bogați oameni din lume, s-a petrecut anul trecut, după ce tatăl lor, Johan H. Andresen jr, proprietarul unui fond de investiţii, a transferat fiecărei fiice participații de câte 42% din afacere.

Pe locul al treilea în clasament se află tot un norvegian, Gustav Magnar Witzoe, de 23 de ani, cu o avere de 1,6 miliarde de dolari. Gustav Witzoe deţine 47% dintr-o companie piscicolă norvegiană, Salmar ASA, participație care i-a fost donată de către tatăl său în 2013.

Fondatorul aplicației Snapchat, Evan Spiegel ocupă al patrulea loc în topul Forbes. La vârsta de 26 de ani, acesta deține o avere în valoare de cinci miliarde dolari.

John Collison, în vârstă de 27 de ani, este cofondatorul şi preşedintele Stripe, companie care a dezvoltat o aplicație care permite efectuarea de plăți prin intermediul internetului. John Collison deține o avere de 1,1 miliarde de dolari, ocupând poziţia a cincea în clasamentul celor mai tineri miliardari. Fratele lui, Patrick Collison, în vârstă de 28 de ani, este, de asemenea, în top 10.

Pe poziția a șasea se află cofondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, în vârstă de 32 de ani, cu o avere ce se ridică la 56 miliarde dolari.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Rata şomajului în județul Ilfov în iunie 2024

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Ilfov...

Fonduri prin platforma Seedblink, pentru elevi din școli și licee

Platforma educațională digitală Spark Generation, din Cluj-Napoca, anunță că...

Împrumut Garanti BBVA Leasing de la BERD, în sprijinul IMM-urilor

Garanti BBVA Leasing, parte a Grupului Garanti BBVA...