Importatorul şi distribuitorul de produse din peşte şi fructe de mare Alfredo Seafood a obținut certificările MSC (Maritime Stewardship Council) și ASC (Aquaculture Stewardship Council) pentru o serie de produse de peşte și fructe de mare comercializate în stare refrigerata sau congelată. Faptul că este singurul deţinător al acestor certificări reconfirmă valoarea brandului pe piaţa românească.

Certificarea MSC se acordă numai pentru pește sălbatic pescuit și procesat în mod sustenabil. Certificarea ASC se acordă pentru pește de acvacultură provenit de la ferme piscicole, crescut în ape nepoluate, cu hrană naturală, nealterată chimic. Este de subliniat că  „procesarea, depozitarea și transportul sunt făcute în condiții foarte stricte, impuse la nivel global”, încât „consumatorul are garanția calității peștelui, dată de cerințele impuse de organzațiile internaționale”. Evaluarea pentru obţinerea certificărilor s-a desfășurat mai multe luni și a vizat îndeplinirea criteriilor de depozitare, procesare, flux logistic.

Produsele certificate MSC din portofoliul Alfredo Seafood sunt din speciile cod, hering, macrou, somon sălbatic, cu precizarea că „aceste produse se găsesc la raft şi în varianta de ambalare în vid, prin tehnologia SKIN 2.0, datorită căreia rămân proaspete și își păstrează nutrienții și savoarea o perioadă mai lungă, crescând implicit și termenul de valabilitate”.

Produsele certificate ASC sunt din somon, păstrăv, pangasius, creveți de acvacultură.

Mihai Cristian Dărmănescu, fondator al Alfredo Seafood, subliniază: „Alfredo Seafood se concentrează pe calitatea produselor oferite consumatorilor,  precum și pe evoluția continuă și pe inovare. În afară de obținerea certificărilor MSC și ASC pentru produsele refrigerate și congelate, în ultima perioadă am investit și în tehnologii ultramoderne de ambalare, precum și în consolidarea gamei de produse bio. Faptul că suntem primul brand local care obține cea mai prestigioasă certificare internațională pentru produsele refrigerate din pește, este un semn al angajamentului Alfredo Seafood de a aduce pe piața autohtonă pește și fructe de mare de cea mai bună calitate, obținute prin pescuit sustenabil”.