America privește dincolo de pandemie, în timp ce ajutorul de 1400 de dolari va fi în curând în conturile americanilor

Date:

Potrivit unei analize realizate de analistul eToro, Ionuț Paulenco, piețele americane încep să privească dincolo de pandemie, întrucât America a ajuns săptămâna trecută la 100 de milioane de vaccinări, iar președintele Joe Biden și-a semnat pachetul de stimul economic de 1,9 trilioane de dolari.

Ajutorul în valoare de 1.400 de dolari va ajunge în conturile majorității americanilor imediat după acest sfârșit de săptămână.

Un sondaj realizat de Bank of America a constatat că majoritatea oamenilor, chiar și printre categoriile cu venituri mai mici, intenționează să economisească banii, să achite datoriile sau să investească. Având în vedere că aproximativ jumătate dintre americani investesc în acțiuni, o parte din bani ar putea ajunge de fapt pe piețele financiare.

În mod tradițional, americanii au folosit reducerile fiscale pentru a cumpăra produse cu prețuri mari, cum ar fi vehiculele. Vârsta medie actuală a mașinilor din America a ajuns la un nivel record de 11,9 ani, 25% dintre vehicule având peste 16 ani vechime. Aceasta ar putea fi o veste bună pentru GM (NYSE: GM), Ford (NYSE: F) și Toyota (NYSE: TM), liderii de piață din Statele Unite, deoarece persoanele vaccinate care se întorc la locurile de muncă ar putea căuta automobile noi pe măsură ce lockdowns se termină și mașinile devin din nou utile.

Indicele Dow Jones a închis ședința de tranzacționare cu o creștere de 4,1% în această săptămână, atingând un nivel record de 32.778,64, cu cea mai mare creștere săptămânală din noiembrie. Indicele S&P 500 a încheiat săptămâna cu un plus de 2,6%, în timp ce Nasdaq a închis săptămâna cu o creștere de 3%, având și el cea mai puternică săptămână de la începutul lunii februarie.


Ionuț Paulenco, analistul de piață pentru România al eToro, vă oferă comentariul său săptămânal privind ultimele evenimente de pe piețele financiare. Lucrând la eToro și discutând zilnic cu clienții români, Ionuț aduce o experiență de peste 7 ani în industria financiară, specializându-se în diversificarea portofoliilor și în acțiuni.

Despre eToro

eToro a fost fondată în 2007 cu misiunea de a deschide piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent. Platforma eToro permite tuturor să investească în activele pe care și le doresc, de la acțiuni la mărfuri până la active cripto. Suntem o comunitate globală cu peste 19 milioane de utilizatori înregistrați care își împărtășesc strategiile de investiții; oricine poate copia tranzacțiile celor care au avut cel mai mult succes. Datorită simplității platformei, utilizatorii pot cumpăra, deține sau vinde active, pot să își monitorizeze portofoliul în timp real, și pot tranzacționa oricând doresc.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Energy Policy Group și WWF-România anunță lansarea oficială a proiectului RENewLand

Energy Policy Group (EPG) și WWF-România (Fondul Mondial pentru...

Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov anunță...