Analiză Decoplast privind reducerea consumului de energie

Date:

Producătorul de tâmplărie Decoplast prezintă o analiză privitoare la specificul tamplăriei PVC, cu precădere, a sticlei, al cărei rol este esențial în izolarea termică și fonică:

Cum influențează profilul PVC consumul de energie: Ferestrele cu tâmplărie superioară reduc costurile cu 75%

Sticla, profilul și feroneria sunt cele mai importante criterii de luat în considerare când alegem tâmplăria PVC, atât din punct de vedere al durabilității, cât și al eficienței energetice pe termen lung. Sticla reprezintă aproximativ 80% din suprafața tâmplăriei, de aceea are un rol esențial în izolarea termică și fonică. Utilizarea ferestrelor cu tâmplărie superioară, în detrimentul ferestrelor cu o singură foaie de geam, pot reduce consumul de energie cu până la 75%, conform informațiilor Decoplast unul dintre producătorii de tâmplărie cu tradiție în România.

Potrivit Decoplast, în ciuda impactului pandemiei asupra sectorului de tâmplărie PVC, cererea de ferestre a înregistrat o creștere semnificativă în ultimii 5 ani. Această tendință ascendentă s-a observat în special în zona de export pentru segmentul rezidențial, cu o cerere ridicată pentru locuințe de tip P+1 și apartamente. Un factor cheie care stă la baza acestei creșteri este reprezentat de cererea continuă pentru locuințe noi.

”Sticla constituie aproximativ 80% din suprafața totală a tâmplăriei și are rolul cel mai important în izolarea fonică și termică. De aceea, atunci când vine vorba despre alegerea unei sticle de calitate, este important să se acorde atenție criteriilor cum ar fi grosimea, spațiul dintre foițele de sticlă, recomandat să fie de 16 mm, și tipul de baghetă utilizată, fie distanțier warm edge sau baghetă caldă”, explică Mirela Ivașcu, Managing Partner Decoplast.

Profilul PVC reprezintă baza de susținere a sticlei unei fereastre, de aceea este importantă pentru stabilitatea și rezistența acesteia. Astfel, o fereastră cu un profil solid oferă o durabilitate sporită, mai ales dacă se folosește și o armatură de înaltă calitate. În plus, mai spun specialiștii Decoplast, utilizarea unui profil PVC cu 3 garnituri și o adâncime de montaj de peste 80 mm contribuie la obținerea unei eficiențe termice sporite.

Feroneria este, de asmenea, unul dintre elementele de bază ale unei ferestre, iar aceasta face ca toate piesele din ansamblul deschiderii să asigure eficiență termică și protecţie antiefracţie. Așadar o fereastră de calitate trebuie să beneficieze de o feronerie bine proiectată, care să adauge un plus de fiabilitate și funcționalitate întregului sistem.

Tâmplăria PVC poate contribui la economisirea și la reducerea costurilor cu energia. Tocmai de aceea, Decoplast a dezvoltat o gamă de profile de ferestre cu o eficiență energetică ridicată pentru a asigura o izolație termică optimă. Gama de profile Deco Spatio include profile cu cea mai înaltă eficiență energetică, potrivite pentru ferestre destinate caselor cu un consum de energie redus sau caselor pasive, conform standardului PH (Passivhaus), mai spun specialiști Decoplst. În cazul celor din urmă, necesarul de căldură este asigurat de surse pasive, precum energia generată de ocupanți, echipamentele tehnice sau radiația solară.

Echipa Decoplast identifică oportunități semnificative de creștere și în ceea ce privește înlocuirea tâmplăriei vechi cu cea din PVC. În special, regiunea de export din Uniunea Europeană  se află printre zonele cu cel mai mare potențial de expansiune. De asemenea, extinderea pe noi rute de transport în țară și deschiderea depozitelor noi pentru producție contribuie la stimularea acestui segment. În acest sens, Decoplast urmărește să răspundă nevoilor în creștere ale pieței și să ofere soluții eficiente și inovatoare în industria tâmplăriei PVC.


Activă pe piața locală din 2004, Decoplast este unul dintre producătorii de tâmplărie cu tradiție în România, și unul dintre puținii producători cu prezență internațională în Italia, Franța și Belgia. Gamele Decoplast – DecoSensio, DecoSpatio, DecoVisio și DecoVitrio sunt dezvoltate la cele mai înalte standarde de calitate, eficiență termică și fonică, design și tehnologie de ultimă generație. Produsele Decoplast respectă principiile sustenabilității, din grijă față de prezervarea și conservarea resurselor naturale, materialul cadru fiind 100% reciclabil.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...