Anca Rarău, noul consul onorific al Republicii Lituania în România

Date:

Anca Rarău, antreprenor, fondator al platformei de consultanță în branding și marketing strategic Brandocracy, este noul consul onorific al Republicii Lituania în România, pentru următorii patru ani.  

Anca Rarău este „brand & marketing strategist, cu o experiență de peste 20 de ani în construcția de brand, marketing strategic și operațional, customer experience, employer branding, research și PR. Timp de mulți ani, Anca Rarău a coordonat  proiecte de referință din poziția de director de marketing al celor mai mari două bănci din România: Banca Transilvania și, apoi, BCR/Grupul Erste. Anca Rarău este licențiată a Facultății de Științe Economice, secția Management, a Universității Babeș-Bolyai din Cluj, a absolvit un master la ASE București și, în 2007, programul EMBA al CNAM Paris.  În 2021, juriul Business Review a nominalizat-o între finaliștii pentru titlul de Antreprenorul Anului.  Anca Rarău este membru Romanian Business Leaders Cluj, fiind mentor în cadrul programului Vreau să Fiu Antreprenor al RBL, pentru tineri care încep o afacere, dar și în proiecte cum sunt Futures Makers – dedicat start-upurilor, respectiv Merito și Antreprenorești – un proiect RBL dedicat dezvoltării antreprenoriatului la sate. În cadrul acestuia, Anca Rarău a coordonat crearea primelor branduri rurale, pentru comunele Bobâlna, respectiv Vultureni din Cluj.  

În 2017, Anca Rarău a fondat Brandocracy, platforma ce reunește profesioniști care asigură consultanță în construcția de brand, marketing strategic, identitate vizuală, web design, customer experience și employer branding pentru firme din diverse domenii de activitate, cu expunere națională și internațională. În portofoliul de clienți al Brandocracy se numără peste 50 de companii și branduri din domeniile: medical, IT, construcții, financiar, HoReCa, educație, turism, juridic, arhitectură, distribuție, producție materiale de construcție, cultural, media, precum și clienți individuali – pentru zona de personal branding”. 

Noul consul onorific și-a început oficial mandatul prin inaugurarea, la Cluj, a Consulatul Onorific al Republicii Lituania, cu responsabilități în 17 județe ale României. Biroul Consular Onorific al Republicii Lituania se află în una dintre cele mai moderne zone de birouri din oraș, în Cluj Business Campus.

La evenimentul inaugural, au participat E.S. Violeta Motulaitė, ambasadorul Republicii Lituania în România, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, subprefectul județului Cluj, István Tasnádi, reprezentanți ai mediului de afaceri din România.

Violeta Motulaitė: „Ambasada Lituaniei, alături de Consulatele Onorifice, are datoria de a promova cooperarea economică, precum și pe cea la nivel individual, între țările noastre. Deja prin Inițiativa celor Trei Mări (I3M), căreia îi aparțin și Lituania și România, mediul de afaceri și cel guvernamental sunt aduse împreună pentru a crește coeziunea în regiune. Cluj-Napoca are o legătură specială cu Lituania. Vilnius și Cluj au în comun o personalitate istorică a secolului XVI, Stefan Báthory, principe al Transilvaniei, rege al Poloniei și mare duce al Lituaniei. Meritul acestuia în cadrul relațiilor dintre țările noastre a fost înființarea universității din Vilnius, concomitent cu inaugurarea colegiului iezuit din Cluj. Cele două unități de învățământ au fost unite sub o singură entitate în 1581. Astăzi, trebuie să facem tot ce ne stă în putere pentru a continua legăturile dintre popoarele noastre, organizând călătorii de business, seminarii, expoziții, colaborări între universități și instituții de cercetare. 

Sunt convinsă că dna Anca Rarău, consul onorific al Republicii Lituania la Cluj-Napoca, fiind un remarcabil antreprenor, consultant în branding, mentor, speaker și facilitator comunitar, va contribui la creșterea vizibilității Lituaniei în România și la extinderea relațiilor bilaterale dintre țările noastre.”

Anca Rarău: „Este o onoare și o bucurie pentru mine, antreprenor român, să fiu numită Consul Onorific al Republicii Lituania în România și să am privilegiul de a crea aici, în Cluj-Napoca, un nou centru de conectare între mediul economic, cultural și educațional pentru companii, persoane și mediul academic din cele două state. Este o responsabilitate pe care am acceptat-o cu mare plăcere și sunt convinsă că experiența pe care am acumulat-o de-a lungul carierei profesionale mă va ajuta să adaug valoare relațiilor româno-lituaniene. Avem foarte multe de învățat unii de la ceilalți, români și lituanieni. Avem și instrumentele necesare pentru a crea împreună proiecte de valoare. Cred cu toată convingerea în forța pe care o au oamenii când lucrează împreună și încurajez acest lucru în toate inițiativele mele. Schimbările cu adevărat relevante și impactul semnificativ pot fi obținute doar prin colaborare, având mintea și inima deschise. Ține de noi să parcurgem pașii necesari. Îmi voi dedica timpul, experiența și conexiunile pentru a construi punți solide între cele două națiuni. Am încredere că, lucrând împreună, eforturile noastre vor genera rezultate de durată.”

Emil Boc: „Deschiderea Consulatului Republicii Lituania la Cluj-Napoca ne onorează și reafirmă faptul că împărtășim valorile europene și dorința de colaborare pentru bunăstarea comunităților noastre. Avem multe punți de legătură, în domeniile cultură, business, educație, inovație, tineret, pe care putem construi mai departe proiecte și acțiuni de impact. În numele comunității clujene, transmit sincere felicitări și mult succes doamnei consul Anca Rarău în noua sa misiune!”

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Efectele crizelor actuale se vor vedea pe termen mediu și lung

Efectele crizelor actuale se vor vedea pe termen mediu...

Cel mai lung festival neoficial, în rețeaua NEPI Rockcastle

Compania NEPI Rockcastle organizează cel mai lung festival neoficial...

Spațiu extins pentru Leroy Merlin Craiova în Electroputere Parc 

  Retailer-ul Leroy Merlin, specializat în construcții, decorațiuni și grădinărit,...