Anti-bullying, temă de actualitate la început de an școlar

Date:

S-a încheiat Proiectul de impact social SI(n)GUR, concretizat printr-o tabără anti-bullying pentru copii, părinți și profesori, derulat de Asociația „Zi de Bine”, în perioada 14-21 august, la Straja, județul Hunedoara. Asociația „Zi de Bine” anunță că va realiza un documentar cu aceeași temă, care va fi distribuit în școli și licee.

Bugetul necesar pentru implementarea proiectului (aproximativ 40.000 de euro) a fost oferit de partenerii strategici ai Asociației „Zi de Bine”, companiile Lidl România, Grupul E.ON România și UniCredit Bank.

Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației „Zi de Bine”: „Tabăra anti-bullying s-a încheiat cu zâmbete, prietenii strâns legate și răspunsuri la probleme care până de curând păreau imposibil de înțeles de către copiii agresați care se confruntă aproape zilnic cu bullying-ul. Știm sigur că fiecare participant a plecat din tabără cu un bagaj mai mare de cunoștințe și cu multe amintiri plăcute. Pentru că acest fenomen vizează de fapt peste 400.000 de copii din România, care sunt agresați la școală de către colegii lor, ne-am propus să realizăm un documentar cu această temă care să ajungă atât la copiii agresați și agresori, cât și la părinți și profesori.“ 

La tabără au participat 30 de copii, însoțiți fiecare de câte un părinte, precum și 15 profesori din învățământul primar. Timp de o săptămână, toți au beneficiat de un program personalizat, dedicat înțelegerii rolului fiecăruia în gestionarea și combaterea fenomenului de bullying.

Tabăra, anunță organizatorii, „a cuprins activități cu scop terapeutic, menite să le ofere copiilor încrederea în propriile forțe și să-i învețe cum să reacționeze în situații de bullying și totodată, o serie de activități ludice: drumeții și plimbări, seara talentelor și karaoke, jocuri, dans, teatru interactiv. Echipa a fost formată din terapeuți, coach educaționali și animatori.

Mulți dintre părinții prezenți în tabără au înțeles că adesea felul în care copiii reacționează în situații de bullying imită modul în care adulții răspund la diferite momente tensionate din propria viață și că reglajele emoționale ale adultului pot ajuta la modelarea emoțională corectă a copilului”. 

Pentru susținerea proiectelor realizate de Asociația „Zi de Bine”, doritorii pot fie să trimită un SMS cu textul SUS la 8845, fie să-și doneze ziua de naștere. Mai multe metode de implicare pot fi găsite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza.

Asociația „Zi de Bine” are scopul „de a crea comunități, de a sprijini mii de oameni aflați în situații vulnerabile și de a crea notorietate în jurul unor cauze ignorate. Asociația va susține câte un ONG în fiecare lună a anului. Fiecare cauză selectată de Asociația Zi de Bine se adresează unei comunități și se implementează cu ajutorul unui ONG local. 

Mecanismul de funcționare este unul simplu: la fiecare început de lună se va anunța cauza susținută și se vor descrie nevoia și beneficiarii. La finalul lunii, donatorii vor afla ce s-a întâmplat cu banii și vor fi invitați să vadă rezultatul implicării lor. 

Dacă aveți un proiect în care credeți dar pentru care nu ați găsit încă finanțare, îl puteți înscrie pe www.zidebine.ro”. 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Bursele JTI pentru Jurnalisti: lansarea editiei 2024-2025

Urmandu-si traditia, Bursele JTI pentru Jurnalisti lanseaza de Ziua...

FoodIntelForum AQUA Carpatica progresează, profitul avansează, veselia debordează

Cea de-a treia zi a FoodIntelForum AQUA Carpatica 2024 începe și...

FoodIntelForum Aqua Carpatica, ediția a VII-A : Business pe măsură

FoodIntelForum AQUA Carpatica, ediția a VII-a, debutează la fel...

Business serios, intensitate maximă la FoodIntelForum AQUA Carpatica

Începem ziua a doua a conferinței FoodIntelForum AQUA Carpatica,...