Apel de proiecte pentru construirea de insule ecologice digitalizate prin PNRR

Date:

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a lansat prima rundă de atragere de fonduri pentru subinvestiția I.1.b. Construirea de insule ecologice digitalizate prin Planul Național de Redresare și Reziliență 2020-2026. Runda se desfășoară în perioada 15 septembrie 2022-14 noiembrie 2022. 

MMAP subliniază că „alocarea financiară pentru subinvestiția I.1.b Construirea de insule ecologice digitalizate este de 260.130.000 euro, împărțită astfel:

  • 48.130.000 euro pentru insule supraterane încasetate cu containere de 1.1 metri cubi (aprox. 4.814 insule ecologice digitalizate)
  •  143.200.000 euro  pentru insule supraterane cu containere individuale (aprox. 7.564 insule ecologice digitalizate)
  • 68.800.000 euro pentru insule subterane cu containere individuale (aprox. 1.376 insule ecologice digitalizate)

Această subinvestiție sprijină activități/acțiuni specifice pentru înființarea și dotarea de insule ecologice digitalizate (ansamblu de containere), pentru următoarele fluxuri de deșeuri colectate separat: deșeuri de hârtie și carton, deșeuri de plastic și metal, deșeuri de sticlă, deșeuri biodegradabile, deșeuri reziduale, acțiuni specifice pentru dezvoltarea platformei software necesară operării insulelor ecologice digitalizate și administratorii datelor, acțiuni specifice de promovare a investițiilor, precum și pentru promovarea principiului plătește pentru cât arunci”.

Tánczos Barna, ministrul mediului, apelor și pădurilor:

„Finanțăm integral realizarea acestor insule. Oferim și posibilitatea instalării unor insule ecologice digitalizate îngropate, subterane, care funcţionează foarte bine în zone de turism, în centrul oraşului, unde nu există loc sau nu este estetic să fie amplasate celelalte tipuri de containere. Cheltuielile eligibile pentru unităţile administrativ-teritoriale sunt cele legate de achiziţia insulelor ecologice, cele de informare, pentru a pregăti populaţia cum să le utilizeze, precum şi punerea în funcţiune a containerelor, împreună cu sistemele de citire a informaţiilor de pe card, baza de date, instalarea acestor sisteme.”

MMAP accentuează că „se vor putea depune cereri de finanțare în limita plafonului maxim de 200% din alocarea financiară totală.

Beneficiari eligibili sunt unitățile administrativ-teritoriale (inclusiv subdiviziunile/sectoarele acestora) organizate la nivel de  municipiu și oraș.

Valoarea maximă eligibilă a proiectului corespunde unui cost unitar eligibil,  după cum urmează:

  • Insule supraterane încasetate cu containere – 10.000 euro/insulă, fără TVA, echivalent a 49.195 lei, fără TVA
  • Insule supraterane cu containere individuale – 19.000 euro/insulă, fără TVA, echivalent a 93.471 lei, fără TVA
  • Insule subterane cu containere individuale – 50.000 euro/insulă, fără TVA, echivalent a 245.975 lei, fără TVA

Un beneficiar poate să depună mai multe cereri de finanțare, dar cuantumul total cumulat al finanțării acordat în cadrul Investiției 1, Subinvestițiile 1.a, 1.b, 1.c nu poate depăși pragul maxim de 15 milioane de euro per beneficiar.

Informații detaliate privind accesarea şi derularea măsurilor din cadrul PNNR sunt cuprinse în ghidul specific condiții de accesare a fondurilor europene aferente PNNR în cadrul apelului de proiecte PNNR/ 2022/c3/s/i.1.b”.

 

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

80.000 de investitori, atrași de fondurile de investiții în ultimele 12 luni

Summitul Administratorilor de Fonduri din România și-a desfășurat ediția...

Campanie de creștere a conștientizării pe teme de antidiscriminare  

Campania de creștere a conștientizării pe teme de antidiscriminare...

ANUGA 2023, cel mai important târg internațional pentru industria alimentară și a băuturilor

La cel mai important târg internațional pentru industria alimentară...

Parlamentul European  înăsprește normele ca să protejeze jurnaliștii și organele de presă

Cum libertatea și viabilitatea mass-media sunt tot mai amenințate,...