Aproape 5 milioane de euro – despăgubiri achitate în baza asigurărilor de răspundere civilă dedicate companiilor

Date:

Valoarea totală a despăgubirilor plătite anul trecut de către Membrii UNSAR în baza asigurărilor de răspundere civilă destinate companiilor a fost de 23,8 milioane de lei (4,84 milioane de euro), conform unei analize realizate la nivelul asociației.

Topul primelor 5 despăgubiri achitate de companiile Membre UNSAR anul trecut, în baza acestor asigurări, însumează peste 7,8 milioane de lei. Din această valoare, 78% a reprezentat suma totală acordată ca despăgubiri în baza polițelor de răspundere civilă legală, diferența fiind reprezentată de polițele de răspundere civilă profesională, pentru riscuri de tipul daunelor materiale, vătămări corporale și pierderi financiare provocate de asigurați partenerilor de business. 

„În desfășurarea oricărui tip de activitate prestată pot fi cauzate prejudicii unor terțe persoane care le afectează financiar din cauza unor erori sau a neglijenței profesionale. Din fericire, asigurările de răspundere civilă pot oferi acoperiri specifice oricărui tip de business, astfel că pot reprezenta acel instrument necesar care să protejeze atât patrimoniul terților păgubiți, cât și pe acela al asiguraților oferindu-le posibilitatea de a-și continua activitatea și în situații mai dificile”, a declarat Alexandru CIUNCAN, Președinte UNSAR.

În acest an, planul #BusinessSOS, realizat cu sprijinul instituțional pentru educație financiară din partea ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiară și susținut de BVB – Bursa de Valori București, pune la dispoziția antreprenorilor mai multe informații, inclusiv cu privire la asigurările de răspunderi civile legale și profesionale.

Această ediție a roadmap-ului #BusinessSOS este susținută și de următoarele organizații și instituții: AAFBR – Asociația Analiștilor Financiar-Bancari din România, APAPR – Asociația pentru Pensiile Administrate Privat din România, APPA – Asociația Pentru Promovarea Asigurărilor, ARA – Asociația Română de Actuariat, ARB – Asociația Română a Băncilor, ARTS – Asociația Română pentru Tehnica de Securitate, CCIFER – Camera Franceză de Comerț și Industrie în România, CCIpR – Camera de Comerț Italiană pentru România, FGA – Fondul de Garantare a Asiguraților, FSAB – Federația Sindicatelor din Asigurări și Bănci, ISF – Institutul de Studii Financiare, PIAR- Patronatul Industriei Asigurărilor din România, PRBAR – Patronatul Român al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare, RBL – Romanian Business Leaders și UNSICAR – Uniunea Națională a Societăților de Intermediere și Consultanță în Asigurări.

„O situație neprevăzută poate provoca un dezechilibru în activitatea unei companii, cu efecte negative atât asupra business-ului, cât și al angajaților. Cu atât mai mult, în contextul actual, este bine să avem în vedere accesarea unor soluții de protejare a afacerii. Acoperirea oricărui tip de riscuri va oferi siguranță tuturor celor care depind de compania asigurată“, a adăugat Alexandru CIUNCAN.

Mai multe detalii privind #BusinessSOS și tipurile de asigurări destinate companiilor sunt disponibile aici: 

https://asiguropedia.ro/roadmap-business-sos/.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate