Aquila înregistrează un profit net de 12 milioane lei în primul trimestru al anului, dublu față de primele trei luni din 2021

Date:

Aquila, lider de piață în domeniul serviciilor integrate de distribuție și logistică, a înregistrat un profit net de 12 milioane de lei la 31 martie 2022, dublu față de rezultatul înregistrat în primul trimestru al anului trecut. Achiziția companiei Trigor, din prima jumatate a anului 2021, a contribuit cu 1,6 milioane de lei la profitabilitatea Aquila, conform rezultatelor consolidate aferente primului trimestru.

Veniturile companiei au înregistrat o creștere consistentă în primul trimestru al anului și au atins 469 milioane de lei, cu un avans de peste 12% față de perioada ianuarie-martie din 2021. Principalele motoare ale evoluției sunt reprezentate de creșterea veniturilor din distribuție și de achiziția Trigor, ce a avut un impact de 28 milioane de lei, în același interval.

„După ce în 2021 am înregistrat cele mai bune rezultate din istoria noastră, continuăm evoluția pozitivă cu un nou trimestru de creștere. Veniturile din distribuție au avut un avans de 13%, iar cele din servicii logistice au crescut cu 6%, în același ritm cu veniturile din serviciile de transport. Putem menționa și că marja brută obținută din vânzarea mărfurilor a crescut cu aproximativ 19 milioane de lei, echivalentul a 2,2 puncte procentuale, influențată în principal de mixul de produse vândute, precum și de mixul de canale de distribuție. Între timp, vom continua strategia de extindere a afacerii noastre, așa cum am anunțat la finele anului trecut, când am listat Aquila la Bursa de Valori București”, declară Cătălin Vasile, CEO Aquila.

Versiunea integrală a Raportului privind rezultatele financiare aferente primului trimestru al anului 2022 ale Aquila Part Prod Com SA este disponibilă pe site-ul companiei, la https://www.aquila.ro/relatii-cu-investitorii, secțiunea Rapoarte si Prezentari, și pe site-ul Bursei de Valori București, începând cu 13.05.2022.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Provocările Fiscale în Sectorul Petrolului și Gazelor Naturale din România

de Tănase Stamule decanul Facultății de Administrarea...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic 

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe...

HIDROELECTRICA: Barajului Izvorul Muntelui – în perfectă siguranță după seism

În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova,...

Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului

de Denisa Simion (foto), Manager, Consultanță Financiară, Servicii Corporate...