Aquila înregistrează un profit net de 32 milioane lei în prima jumătate a anului, în creștere cu 74% față de primul semestru din 2021

Date:

 

Aquila, lider de piață în domeniul serviciilor integrate de distribuție și logistică, a înregistrat un profit net de 32 milioane de lei la 30 iunie 2022, în creștere cu 74%  față de rezultatul înregistrat în primul semestru al anului trecut. Achiziția companiei Trigor, din prima jumatate a anului 2021, a contribuit cu 3,4 milioane de lei la profitabilitatea Aquila, respectiv 2,5 milioane de lei în plus față de aceeași perioadă a anului anterior, conform rezultatelor consolidate aferente primului semestru.

Veniturile companiei au înregistrat o creștere consistentă în primul semestru al anului și au atins 961 milioane de lei, cu un avans de aproximativ 90 milioane de lei față de perioada ianuarie-iunie din 2021. Principalele motoare ale evoluției sunt reprezentate de creșterea veniturilor din distribuție și de achiziția Trigor, ce a avut un impact de 35 milioane de lei, în același interval.

„În pofida unui debut de an cu o semnificativă componentă imprevizibilă și a accentelor vizibile de instabilitate, ne continuăm evoluția puternic pozitivă cu un nou semestru de creștere. Veniturile din distribuție au avut un avans de 11% în primele șase luni, axat în principal pe achiziția Trigor din 2021 și dezvoltarea continuă a bussinesului de distribuție, cu focus pe fiecare din segmentele de Retail. Componentele GasStation (benzinării) și Horeca au înregistrat o creștere substanțială, de 14%, în timp ce serviciile de logistică și transport au cunoscut și ele o accelerare de 1,4%. Între timp, ne vom continua strategia de extindere a afacerii noastre, conform planului conceput anului trecut, când am listat Aquila la Bursa de Valori București, și în linie cu evoluția pieței locale”, declară Cătălin Vasile, CEO Aquila.

Versiunea integrală a Raportului privind rezultatele financiare aferente primului trimestru al anului 2022 ale Aquila Part Prod Com SA este disponibilă pe site-ul companiei, la https://www.aquila.ro/relatii-cu-investitorii, secțiunea Rapoarte si Prezentari, și pe site-ul Bursei de Valori București, începând cu 30.08.2022.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Energy Policy Group și WWF-România anunță lansarea oficială a proiectului RENewLand

Energy Policy Group (EPG) și WWF-România (Fondul Mondial pentru...

Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov anunță...