Aquila, profit în creștere cu 21% pe nouă luni din 2021 față de perioada similară din 2020

Date:

Compania Aquila, lider în domeniul distribuției, anunță înregistrarea unui profit net de 43,8 milioane lei la 30 septembrie 2021, în creștere cu 21% față de perioada similară din 2020, cel mai mare profit net de la înființarea companiei.

Aquila subliniază că „veniturile au crescut de asemenea cu 19%, ajungând la 1.376 milioane lei în perioada de raportare, în principal din: creșterea organică a zonei de distribuție; achiziția companiei Trigor AVD, unul din primii jucători de pe piața de distribuție de bunuri de larg consum din Republica Moldova. Evoluția pozitivă a vânzărilor pe canalul de convenience (benzinării și magazine de proximitate), s-a transpus printr-o creștere de 25% a vânzărilor, în contextul creșterii mobilității în 2021 față de 2020 când au fost mai multe restricții anti Covid-19. Veniturile au un trend crescător spre sfârșitul anului în cursul normal al desfășurării activității companiei ca urmare a cererii pentru bunuri de consum în sezonul Sărbătorilor. În primele nouă luni ale anului curent veniturile au fost mai mari decât cele aferente perioadei similare din anul 2020, care au fost afectate de scăderea vânzărilor în timpul epidemiei COVID-19 și a stării de urgență. 

Cătălin Vasile, CEO Aquila: „Rezultatele confirmă strategia noastră de creștere rapidă prin achiziții și dezvoltare organică. În acest mediu economic incert, punctele noastre forte, poziția de lider și agilitatea, care ne permit să ne adaptăm rapid, au devenit factori decisivi care ne-au permis să obținem un profit net istoric, la 9 luni, de 43,8 milioane lei. Vom continua strategia de extindere a afacerii noastre și de consolidare a pieței de distribuție, logistică și transport, pentru a îndeplini viziunea Aquila, de a avea cel puțin un produs distribuit în fiecare casă. Succesul listării la Bursa de Valori București și încrederea arătată de investitori ne vor ajuta să ducem la îndeplinire obiectivele asumate”.

Versiunea integrală a Raportului privind rezultatele financiare pentru trimestrul III 2021 al Aquila Part Prod Com SA, împreună cu situațiile financiare consolidate pentru perioada încheiată la 30.09.2021, întocmite în conformitate cu IFRS adoptate de UE, este disponibilă pe site-ul companiei la: https://www.aquila.ro/relatii-cu-investitorii, secțiunea Rapoarte și Prezentări, Rapoarte Financiare – T3 – 2021; sau pe site-ul Bursei de Valori București începând cu data de 13.12.2021. 

Aquila este „liderul pieței de distribuție din România, înființată în 1994 și cu o echipă de peste 3.000 de angajați, operând cu succes și în Republica Moldova. Aquila oferă partenerilor săi soluții integrate, prin vânzarea de produse și servicii complementare. În 2020, compania a avut o cifră de afaceri de peste 370 de milioane de euro. Aquila este o companie cotată la Bursa de Valori București sub simbolul AQ. https://www.aquila.ro”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Energy Policy Group și WWF-România anunță lansarea oficială a proiectului RENewLand

Energy Policy Group (EPG) și WWF-România (Fondul Mondial pentru...

Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov anunță...