ASE, locul I în România conform Times Higher Education World University Rankings

Date:

Academia de Studii Economice din București își reconfirmă, pentru al treilea an  consecutiv, locul I în România, conform prestigiosului Times Higher Education World University Rankings, ediția 2022, și este prima universitate din țară care intră în top  600 în lume într-un ranking universitar de notorietate. 

Academia de Studii Economice din București, liderul învățământului economic și de  administrație publică din România, este cotată pentru a treia oară consecutiv drept cea mai  bună universitate din România, conform ediției 2022 a prestigiosului clasament Times 

Higher Education World University Rankings, apărută în data de 2 septembrie a.c. Academia de Studii Economice din București este prima și, deocamdată, singura universitate  din România cotată în primele 600 din lume.  

ASE își continuă, astfel, parcursul ascendent în rankingul academic Times Higher Education  World University Rankings 2022 (THE WUR), performanță care onorează comunitatea sa  academică, cu atât mai mult având în vedere contextul epidemic în care s-a desfășurat  activitatea în anul 2020-2021.  

Realizat de revista britanică Times Higher Education (THE) începând cu 2004, prestigiosul  ranking se concentrează pe excelența cercetării la scară globală, evaluând universităţile sub  aspectul urmăririi a 13 indicatori de performanță, grupați în patru domenii: activitatea de  predare, activitatea de cercetare, transferul de cunoștințe către mediul socioeconomic și  perspectiva internațională. 

Times Higher Education World University Rankings 2022 reunește 1662 de universități din  99 de țări, clasamentul fiind deschis de prestigioasele University of Oxford, California  Institute of Technology, Harvard University, Stanford University și University of  Cambridge. Dată publicității la 2 septembrie a.c., ediția 2022 poate fi consultată la  https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2022/world-ranking 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...