Autonom Services raportează în primul semestru un profit net de 17,8 milioane de lei, în creștere cu 42% față de S1 2021, și o cifră de afaceri de 239,8 milioane de lei

Date:

 

Autonom Services SA, cea mai extinsă rețea de mobilitate din România, încheie primul semestru din 2022 cu rezultate în creștere cu două cifre pe toate liniile principale de business. Compania a înregistrat venituri totale de 239,8 milioane de lei (majorare de 35%), și un profit net de 17,8 milioane de lei (în creștere cu 42%), față de aceeași perioadă a anului trecut. De asemenea, activele s-au majorat de la 31 decembrie 2021 cu 38,1%, atingând o valoare totală de 1,3 mld la finalul lunii iunie.

„Primul semestru al acestui an a venit cu turbulențe macroeconomice și inflație galopantă, generate de suprapunerea pandemiei cu lanțuri de aprovizionare dereglate și o situație geopolitică regională complicată, marcată de instabilitate politică și confruntări militare. Toate acestea au continuat să ne testeze reziliența și capacitatea de a ne dezvolta business-urile într-un mediu din ce în ce mai volatil. Autonom are un avantaj datorat capacității antrenate de a lucra cu scenarii multiple, acompaniate de decizii foarte rapide si o viteză de implementare ridicată, caracteristică business-urilor antreprenoriale. Capitalul atras prin emisiunea de obligațiuni de la sfârșitul anului trecut ne-a adus într-o poziție financiară foarte bună, si ne-a permis să facem pași importanți în tranziția către flote verzi și să continuăm investițiile pentru dezvoltarea companiei, valorificând oportunitățile apărute în piață”, a declarat Dan Ștefan, co-fondator Autonom.  

Rezultatele Autonom Services includ performanța principalelor linii de afaceri: leasing operațional, închirieri auto și vânzări mașini rulate. Veniturile diviziei de leasing operațional au crescut cu 42% în perioada analizată, generând o cifră de afaceri de 128 milioane lei. 

În luna aprilie, Autonom a anunțat finalizarea achiziției Țiriac Operating Lease (Premium Leasing SRL), un business cu venituri anuale de 19,3 milioane EUR, active în valoare de 48,9 milioane EUR și o flotă de peste 2600 de mașini. Prin acest pas, Autonom și-a  întărit poziția pe piață și în prezent așteaptă decizia autorităților pentru fuziune, integrarea operațională fiind deja finalizată.

 

La sfârșitul lunii iunie, Autonom opera o flotă totală de 10.925 de autoturisme în leasing operațional, în creștere cu 51% față de 31 decembrie 2021.

În ceea ce privește divizia de închirieri, compania a înregistrat un grad de ocupare de peste 89% și o creștere de 54% a veniturilor, ajungând la 41,6 milioane de lei, avans determinat de creșterea cererii o data cu reluarea călătoriilor, precum și a dezvoltării serviciului de mașină la schimb. În primele 6 luni ale anului, flota destinată închirierii a ajuns la 2510 de unitați, în comparație cu 2439 mașini înregistrate pe 31 decembrie 2021. 

Rezultatele diviziei de vânzări mașini rulate au înregistrat o creștere de 14% față de primul semestru al anului 2021, generând venituri de 41,5 milioane de lei. Un impact semnificativ în rezultatele acestui semestru l-a avut creșterea valorilor de vânzare ale mașinilor rulate, iar acest aspect, cu impact direct în profitabilitate, se va vedea și mai bine în următoarea perioadă.

Rezultatele Autonom sunt dovada că modelul nostru de business este în continuare agil și sustenabil și considerăm că suntem bine poziționați pentru a putea să ne concentrăm  pe transformarea provocărilor  în  oportunități de creștere și dezvoltare. În perioada următoare ne propunem să ne consolidăm poziția în piețele în care activăm și vom continua să investim, atât în creșterea organică a companiei, precum și în achiziționarea de companii compatibile cu grupul nostru, pentru a continua dezvoltarea și pregătirea grupului pentru economia viitorului”, a adăugat Marius Ștefan, co-fondator al Autonom. 

În aceste luni, compania a făcut pași importanți pentru atragerea unei noi finanțări pentru accelerarea trecerii la o flotă operațională cu emisii zero, de data aceasta, alături de Banca Europeană pentru Investiții (EIB). În prezent, Banca evaluează co-finanțarea proiectului cu 15 milioane de euro, valoarea totală a acestuia fiind de 32 de milioane de euro.

Raportul aferent rezultatelor înregistrate în primele 6 luni ale acestui an, poate fi consultat integral aici: https://www.autonom.ro/investitori

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

FoodIntelForum Aqua Carpatica gata de start!

La FoodINTELForum, ne bucurăm să avem alături Aqua Carpatica,...

Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor

Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea”...

„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie

Se pare că sezonul slab al acțiunilor a apărut...

Parlamentul European a adoptat directiva privind așa-numitul „drept la reparare”

Noile norme consolidează dreptul la reparare, urmăresc reducerea deșeurilor...