Balul Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti

Date:

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) anunță organizarea celei de a doua ediții a balului său vineri, 8 decembrie, în Sala de Bal din sediul istoric, „pentru a sărbători, într-o atmosferă rafinată, 155 de ani de activitate camerală neîntreruptă”.

Organizatorii anunță că „sunt invitați să participe: reprezentanți ai comunității de afaceri, oficiali din administrația centrală și locală, membri ai corpului diplomatic. Seara va fi deschisă cu un concert de colinde susținut de membri ai Corului Patriarhiei, urmat de un program artistic variat, o licitație de obiecte de artă, degustare de vinuri de colecție și o cină de gală.

Balul este organizat din dorința de a strânge, și pe această cale, fondurile necesare punerii în valoare a Palatului Camerei bucureștene, clădire monument istoric de o remarcabilă valoare arhitectonică și istorică. Clădirea a fost construită între anii 1907-1911, cu destinația de sediu al Camerei bucureștene. Tot aici a funcționat prima Bursă de efecte și mărfuri, instituție înființată și administrată de Camera bucureșteană. În 1949, Palatul a fost naţionalizat; în perioada comunistă a găzduit Biblioteca Centrală de Stat (ulterior, Biblioteca Națională a României). În anul 2008 a reintrat în patrimoniul CCIB. Astăzi, ne aflăm în plin proces de a reda acestei clădiri anvergura și strălucirea de altă data, Fundația Fondul Carol I, înființată de CCIB, având rolul de a gestiona procedurile și lucrările necesare.

În contextul în care, în cei 155 de ani de funcționare neîntreruptă, o constantă a activității Camerei bucureștene a vizat susținerea procesului educațional prin diverse mijloace, suma obținută în urma scoaterii la licitație a două tablouri va fi donată Fundației Florina Manea – Dreptul de a visa, urmând a fi folosită pentru a veni în sprijinul unor copii cu posibilități materiale reduse, care vor să învețe, dar întâmpină dificultăți”. 

Camera bucureșteană adresează următoarea invitație: „Invităm comunitatea de afaceri să ni se alăture în acest demers, acum, în pragul sărbătorilor de iarnă! Sunt binevenite donațiile în bani, dar și în rechizite, îmbrăcăminte și încălțăminte (noi), dulciuri și jucării, dar și voucherele pentru servicii (stomatologice, cursuri de limbi străine, activități recreative etc.) destinate micilor beneficiari”.

Evenimentul este organizat în beneficiul Fundației Fondul Carol I și al Fundației Florina Manea – Dreptul de a visa.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

FoodIntelForum Aqua Carpatica, ediția a VII-A : Business pe măsură

FoodIntelForum AQUA Carpatica, ediția a VII-a, debutează la fel...

Business serios, intensitate maximă la FoodIntelForum AQUA Carpatica

Începem ziua a doua a conferinței FoodIntelForum AQUA Carpatica,...

Influencerii înlocuiesc familia și prietenii ca sursă de informare pentru investitori 

În fiecare zi, investitorii individuali caută informații despre diferitele...