Balul Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, prima ediție

Date:

Balul Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) și-a derulat prima ediție, organizată în sala de bal din sediul istoric al Camerei bucureștene, cu dorința deschiderii unei tradiții.

Organizatorii, CCIB, subliniază că „la manifestare au participat reprezentanți ai comunității de afaceri, oficiali din administrația centrală și locală, membri ai corpului diplomatic. Programul evenimentului a inclus un program artistic variat, expoziție de artă – silent auction, degustare de vinuri și cafea premium, tombolă și o cină de gală.

Balul a fost organizat din dorința de a strânge, și pe această cale, fondurile necesare punerii în valoare a Palatului Camerei bucureștene, clădire monument istoric de o remarcabilă valoare arhitectonică și istorică.

Edificiul a fost proiectat de arhitectul Ştefan Burcuş, structura de rezistenţă a fost realizată din pereţi de cărămidă specială şi planşee de beton armat, dupa un proiect al inginerului Gogu Constantinescu, singurul român membru al Academiei Regale Britanice, iar lui Emil W. Becker i se datorează ornamentaţia generală a faţadei.

Clădirea a fost construită între anii 1907-1911, cu destinația de sediu al Camerei bucureștene. De asemenea, aici a funcționat prima Bursă de efecte și mărfuri, instituție înființată și administrată de Camera bucureșteană. În 1949, Palatul a fost naţionalizat; în perioada comunistă a găzduit Biblioteca Centrală de Stat (ulterior, Biblioteca Națională a României). În anul 2008 a reintrat în patrimoniul CCIB”.

Foto: CCIB

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

ENGIE a finalizat procesul de achiziție a unui parc eolian cu o capacitate de 80 MW în județul Constanța

ENGIE Romania a finalizat procesul de achiziție a unui...

Un nou capitol al cooperării România-Kazahstan

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București...