Banca Transilvania rămâne și în luna noiembrie cea mai populară societate listată la Bursa de Valori București în rândul investitorilor individuali

Date:

Cea mai mare banca din România a atras voturile a 66% dintre participanții la sondajul efectuat trimestrial în rândul comunității investitorilor de retail din platforma BVBescu.ro.

OMV Petrom S.A. urcă o poziție până pe locul 2, în timp ce Teraplast S.A. revine în Top 3, urcând o poziție de pe locul 4.  Fondul Proprietatea profită de interesul generat de listarea Hidroelectrica și urca 3 poziții până pe locul 6 – cea mai înaltă poziție ocupată în clasament de către societatea de investiții, de la crearea lui, în septembrie 2020.

Norofert S.A., producător de inputuri organice și un jucător cu experiență pe piața agricolă din România, pătrunde în premieră în Top 10, urcând 2 poziții, de pe locul 12.

Clasamentul a fost realizat în luna noiembrie 2022 de site-ul bvbescu.ro, cu ocazia evenimentului „The Power Table – Cum arată rezultatele financiare și cum investim„, care a avut loc pe data de 16 noiembrie 2022.

Companiile din energie, în continuare în atenția investitorilor  

Societățile incluse în indicele sectorial BET-NG au continuat seria de rezultate financiare foarte bune, motiv pentru care cele mai multe dintre aceste companii s-au menținut în focusul investitorilor. Astfel, OMV Petrom S.A. și Nuclearelectrica S.A. și-au păstrat clasările în Top 5, Romgaz S.A. a mai urcat o pozitie, pana pe locul 7, în timp ce Transgaz S.A. urca 3 poziții până pe locul 16. Transelectrica S.A. revine aproape de Top 20, urcând 8 poziții până pe locul 22. 

Electrica S.A. li Conpet S.A. sunt singurele societăți care au avut o evoluție mai slabă, coborând 7 poziții, până la locul 20, respectiv 10 poziții, pana pe locul 27.

Care sunt companiile de pe Piața Aero
cele mai apreciate de investitorii individuali

iHunt Technology Import-Export S.A. și Simtel Team reintra în Top 20, în timp ce Aquila Part Prod S.A., Arctic Stream și MAM Bricolaj pătrund în Top 30.

Meta Realestate Trust S.A. este singura companie care debutează în această ediție a BVBescu Retail Pulse Chart, clasându-se pe poziția 48.

Part Prod S.A. înregistrează cea mai importantă creștere a interesului investitorilor de retail, urcând 43 de poziții, de pe locul 69 până pe 26. Alte urcări importante în această ediție a clasamentului: ABN Systems Internațional (+24 poziții până pe locul 33), Roca Industries (+14 poziții pana pe locul 39) și Sipex Company (+16 poziții, până pe locul 47).

De partea cealaltă, Chimcomplex Borzești și Visual Fan S.A. (AllView) înregistrează cele mai mari coborâri în clasament, -25 poziții, până pe locul 67, respectiv -21 poziții până pe locul 60, părăsind Top 50. Visual Fan era performera ediției trecute a BVBescu Retail Pulse Chart, când înregistra cea mai mare urcare în clasament.

Alte coborâri importante: Conpet S.A. si Turbomecanica (-10 poziții până pe locurile 27, respectiv 45), Biofarm S.A. si Alro Slatina (-18 poziții, până pe locurile 42, respectiv 51), Erste Bank (-17 poziții, până pe locul 44) sau Aerostar S.A. (-16 poziții, până pe locul 62).

16 de societăți listate pe Piața AeRO se afla în Top 40, cu 2 mai mult decât la ediția din luna septembrie, o singura companie aflându-se în Top 10, alte 6 ocupând poziții în Top 20.

Iată care sunt companiile care ocupa primele 10 poziții în BVBescu Retail Pulse Chart, din punctul de vedere al interesului investitorilor individuali la Bursa de Valori București, în luna noiembrie 2022:

Poz Ant. Ev. Societate Domeniu
1 1 = TLV – Banca Transilvania Bănci/Financiar
2 3 ^ SNP – OMV Petrom S.A. Energie
3 4 ^ TRP – Teraplast S.A. Industrie
4 6 ^ WINE – Purcari Wineries FMGC
5 2 v SNN – Nucleareletrica S.A. Energie
6 9 ^ FP – Fondul Proprietatea Financiar
7 8 ^ SNG – Romgaz S.A. Energie
8 10 ^ ONE – One United Properties S.A. Imobiliare
9 7 v BRD – BRD Societe Generale Bănci/Financiar
10 12 ^ NRF – Norofert S.A. Agricultură

BVBescu Retail Pulse Chart este un indicator care arată interesul investitorilor individuali față de companiile listate la Bursa de Valori București și este realizat pe baza unui chestionar completat de către investitorii individuali din comunitatea BVBescu.ro.

Rezultatele financiare publicate de companiile listate la Bursa de Valori București pe Trimestul III 2022 au fost subiectul principal de discuție în cadrul ediției din data de 16 noiembrie 2022 a evenimentului online „The Power Table – Cum arata rezultatele financiare si cum investim„.

Evenimentul The Power Table este organizat cu sprijinul Bursei de Valori Bucuresti, Tradeville S.A. Life is Hard S.A. si Norofert S.A., Evisara.com (Partener tehnic), Financial Intelligence, Finzoom, NewMoney, Ziarul Bursa, InvestTenergy, Economistul.ro, Club Economic, România Durabila, Prahova Business, Reușita TV și Bucuresti Business (Parteneri media).

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Energy Policy Group și WWF-România anunță lansarea oficială a proiectului RENewLand

Energy Policy Group (EPG) și WWF-România (Fondul Mondial pentru...

Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov anunță...