Banca Transilvania redevine cea mai interesantă companie în rândul investitorilor individuali de la Bursa de Valori Bucureşti

Date:

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România, redevine compania care a atras interesul celor mai multi investitori individuali de la Bursa de Valori Bucureşti. Evoluţia excelentă pe care societatea financiară a avut-o în ultima perioadă, reflectată în profitul record raportat de TLV pentru anul 2021, readuce Banca Transilvania pe prima poziţie a clasamentului BVBescu Retail Pulse Chart după 3 ediții trimestriale dominate de Teraplast S.A. Societatea bancară a atras atenția a 6 investitori din 10.

Medlife S.A., cel mai mare furnizor de servicii private de sănătate din România, ajunge pe locul 2, 1 din 2 investitori declarând că se uita cu interes la activitatea acestei societăți. Teraplast S.A. completează podiumul, coborând pe locul 3.

Clasamentul a fost realizat în luna februarie 2022 de site-ul bvbescu.ro, cu ocazia evenimentului „The Power Table – Cum arată rezultatele financiare pe anul 2021 şi cum investim”, care a avut loc pe data de 2 martie 2022.

Interesul investitorilor individuali,
către companiile de mari dimensiuni

One United Properties urcă 10 poziții fata de luna noiembrie, ajungând pe 4 și intrând în Top 5, în timp ce BRD și Fondul Poprietatea revin între primele 10 companii ca şi interes în rândul investitorilor individuali de la BVB, clasându-se pe locurile 8, respectiv 10. De cealaltă parte, Norofert S.A. și Agroland Business Systems S.A. nu au mai reușit să atragă la fel de mult interes din partea investitorilor individuali ca în urma cu 4 luni și ies din Top 10. În ciuda unor rezultate anuale foarte bune, Bittnet Systems S.A. coboară 13 poziții, până pe locul 18, părăsind Top 5.

Doar 5 din 9 societăți nou listate reușesc să atragă interesul investitorilor individuali

De la ultima ediție a BVBescu Retail Pulse Chart, 9 societăți s-au listat pe Piaţa de Capital din România. Dintre acestea, Arobs Transilvania Software S.A. a atras cel mai mare interes în rândul investitorilor de retail. Societatea din domeniul IT debutează în clasament direct pe locul 13. Softbinator Technologies, Roca Holding și DN Agrar reușesc și ele să atragă interesul investitorilor individuali, debutând în clasament pe locurile 26, 32, respectiv 33.

O banca străină și un fast-food, printre emitenții cu cea mai mare creștere a interesului

În mod surprinzător, cea mai mare creștere a interesului, față de luna noiembrie 2021, îi aparține unui emitent listat secundar la Bursa de Valori București. Ca urmare a rezultatelor financiare anuale excelente, Erste Bank revine în atenția investitorilor individuali din România și reușește o urcare spectaculoasă de 26 de poziții, până pe locul 24. Sphera Franchise Group, societate care administrează francizele Pizza Hut, KFC si Taco Bell în România, Italia și Republica Modova, urcă 12 poziții și revine în Top 30, pe locul 27. Conpet S.A urcă 9 locuri și revine în Top 20, în timp ce Digi Communication N.V. și Transelectrica S.A. reușesc și ele un salt de 8 poziții, ajungând pe locurile 22, respectiv 19. În fine, Transport Trade Services S.A., societate listată la mijlocul anului trecut pe Piața Principală de la BVB, urcă 7 poziții pana pe 12, apropiindu-se de Top 10.

Companiile de pe piața AeRO pierd teren

Dacă în luna august 2021, jumătate dintre primele 40 de poziții erau ocupate de companii listate pe Piața Secundară, în acest moment mai regăsim doar 14 societăți din Piața AeRO. Mai mult, dacă în urmă cu 6 luni 3 companii listate pe Piata AeRO se aflau între primele 10 cele mai urmărite societăți de către investitorii individuali, în acest moment, toți emitenții din Top 10 BVBescu Retail Pulse Chart sunt societăți listate pe Piața Principală.

MAM Bricolaj și 2 Performant Network S.A. înregistrează cele mai mari scăderi în topul interesului investitorilor de la BVB, coborând 23 de locuri până pe 49, respectiv 17 locuri până pe 38. BRK Financial Group S.A. și Holde Agri Invest S.A. pierd și ele din focus, părăsind Top 20.

Agroserv Mariuța, Alro Slatina S.A., MAM Bricolaj, Vifrana S.A., Cemacon S.A., Firebyte Games și IAR Brasov părăsesc Top 40, ultimele 3 atrăgând atenția, în luna februarie, a doar 3-5% dintre investitori.

Iată care sunt companiile care ocupa primele 10 poziții în BVBescu Retail Pulse Chart, din punctul de vedere al interesului investitorilor individuali la Bursa de Valori București, în luna februarie 2022:

PozAnt.Ev.SocietateDomeniu
12^TLV – Banca TransilvaniaBănci/Financiar
24^M – Medlife S.A.Sănătate
31vTRP – Teraplast S.A.Industrie
414^ONE – One United Properties S.A.Imobiliare
59^SNP – OMV Petrom S.A.Energie
63vSNN – Nucleareletrica S.A.Energie
78^SNG – Romgaz S.A.Energie
815^BRD – BRD Societe GeneraleBănci/Financiar
97vWINE – Purcari WineriesFMGC
1012^FP – Fondul ProprietateaFinanciar

BVBescu Retail Pulse Chart este un indicator care arată interesul investitorilor individuali față de companiile listate la Bursa de Valori București și este realizat pe baza unui chestionar completat de către investitorii individuali din comunitatea BVBescu.ro.

Rezultatele financiare publicate de companiile listate la Bursa de Valori București pe anul 2021 au fost subiectul principal de discuție în cadrul ediției din data de 2 martie 2022 a evenimentului online „The Power Table – Cum arată rezultatele financiare și cum investim”.

Evenimentul The Power Table a fost organizat cu sprijinul Bursei de Valori București, Tradeville S.A. și Life is Hard S.A., Evisara.com (Partener tehnic), Financial Intelligence, Finzoom, NewMoney, Ziarul Bursa, InvestTenergy, Economistul.ro, Club Economic, România Durabila, Prahova Business, Reușita TV și București Business (Parteneri media).

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Mihai Daraban: Consiliul de afaceri România – EAU își va începe activitatea în scurt timp 

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României...

Politică şi politicianism în procesul integrării europene a României 

| de Prof. univ. dr. Vasile Pușcaș, membru corespondent al Academiei Române 

DIGI se pregătește pentru lansarea serviciilor în Belgia

DIGI a făcut încă un pas în procesul de...

Finanțare, sustenabilitate, tehnologie: comandamentele FoodIntelForum AQUA Carpatica pentru tot anul

Timpul trece iar ecourile puternice ale FoodIntelForum AQUA Carpatica, ediția...