BestJobs: Craiovenii se pregătesc pentru o vară activă – numărul de joburi disponibile s-a triplat în ultimele șase luni

Date:

Numărul de joburi dedicate persoanelor din județul Dolj este în prezent de trei ori mai mare decât la începutul anului 2022, arată datele platformei de recrutare BestJobs. Astfel, în ultimele 30 zile au fost publicate peste 3.200 de locuri de muncă, 97% din totalul ofertelor active se adresează candidaților din Craiova.

De la începutul anului, numărul de joburi disponibile pentru craioveni s-a menținut relativ constant până în luna mai, când ofertele au început să se înmulțească. Cele mai multe oferte disponibile pe BestJobs pentru locuitorii județului Dolj sunt în domeniul medical (aproape 350 de poziții). De asemenea, 10% dintre joburile active sunt în Vânzări, în timp ce aproape 4% sunt în Management. În plus, oportunitățile din domeniul IT, Financiar/Contabilitate, Construcții, Inginerie, Logistică, HoReCa, Educație, precum și cele din Resurse Umane completează topul. 

Cele mai bine plătite poziții sunt în IT, Imobiliare și Inginerie

Printre cele mai bine plătite poziții disponibile în Dolj se numără rolul de Programator PHP, cu 1.000 – 2.000 euro pe lună, în medie, Inginer mecanic/Inginer electric, cu o ofertă salarială medie care pornește de la 1.000 de euro și poate ajunge până la 1.400 de euro pe lună și Agent imobiliar, care poate accesa un salariu mediu de 900-1.500 euro pe lună.

Companiile mai recrutează doljeni pentru poziții precum Specialist Marketing, cu un salariu mediu lunar de 600 – 800 euro, și Agent vânzări, cu un câștig mediu lunar de 450 – 800 euro. Un Lucrător comercial poate câștiga în județul Dolj un salariu net lunar de 400 – 600 euro. 

Unde se pot angaja craiovenii

Enel, OMV, Catena, Drogerie Markt, Generali alcătuiesc topul companiilor mari care fac recrutări în județul Dolj. Există un număr semnificativ de oferte de joburi și din partea companiilor locale, precum Ford Romania, NITELA IMPEX (logistică și distribuție), SILSMA SERV (import și distribuție de produse alimentare) și Blue Office Trading, care se ocupă de birotică și papetărie.

Potrivit datelor din platforma BestJobs, joburile către care se îndreaptă un număr mare de candidați sunt în Craiova, unde s-au înregistrat peste 27.200 de aplicări în ultimele 30 de zile, fiind urmat de municipiul Băilești, cu puțin peste 2.600 de aplicări. 

Domeniul Vânzări se află pe prima poziție în topul domeniilor de interes pentru candidați, cu aproape 16.300 de aplicări, urmat de Management, cu 3.093 aplicări, Financiar/Contabilitate, cu 3.030 aplicări, Producție/Logistică cu 1.256 aplicări și Inginerie, cu 885 aplicări.  

76% dintre ofertele de muncă active pe platformă implică activitate de la distanță și sunt în domenii precum Inginerie, IT, Management, Vânzări, Financiar/Contabilitate. Oferta de astfel de joburi este susținută de interesul crescut al angajaților, care aplică într-o măsură mai mare la poziții care promovează flexibilitatea.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

O nouă provocare pentru Green Deal  

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)

Studiu: 38% din românii care își împart cheltuielile cu partenerul sau familia nu își monitorizează plățile

38% dintre românii care își împart cheltuielile cu partenerul...

Consolidarea rețelei electrice: O prioritate pentru atingerea obiectivelor de decarbonizare ale României pentru 2030

Energy Policy Group a publicat un raport numit „Consolidarea...