Bijuterie contemporană românească, expusă la sediul ONU din New York

Date:

Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană, în colaborare cu Misiunea Permanentă a României la ONU, prezintă la sediul Organizației Națiunilor Unite din New York expoziția de bijuterie contemporană și mixed-media Camera Lucida, în perioada 26 noiembrie-5decembrie 2018. Expoziţia celebrează 100 ani de la încheierea Primului Război Mondial și centenarul Marii Uniri. Proiectul este finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale şi beneficiază de sprijinul Simplu.MakerShop și Montblanc România.

Conform unei caracterizări oferite de iniţiatorii demersului, „Camera Lucida a pornit în 2017 ca o provocare pentru artiști din toată lumea să lucreze împreună și să utilizeze bijuteria contemporană ca un mediu de exprimare artistică și de analiză intersubiectivă asupra Primului Război Mondial. Artiști români și internaționali din peste 10 țări (printre care SUA, Franța, Italia, Spania, Costa Rica, Mexic, Finlanda și Coreea de Sud) au răspuns provocării și au colaborat într-un proiect experimental în echipe de câte doi. Rezultatele au vorbit despre trench art, despre scrisori de pe front, despre amintiri de familie și momente importante din memoria colectiv”.

David Sandu, curator al expoziţiei Camera Lucida, subliniază: “Implicarea artiștilor din mai multe țări a avut o miză ce ține de o curiozitate profundă asupra naturii umane. Cât de diferiți suntem noi oamenii, unii de alții? Câți dintre cei preocupați de traumele colective vor răspunde provocării noastre într- un mod resentimental, axați pe revanșă sau răzbunare? Pe dorința regăsirii unei dreptăți reparatorii brutale? Surpriza este că vindecarea, normalitatea, frumosul și alte idealuri ce țin de o lume firească au fost filtrele percepției și rememorării unor evenimente atroce.

Designerii expozanți sunt Alina Constantinescu, Ana Marchetanu, Andreia Gabriela Popescu, Arina Nitulescu, Cleopatra Coșuleț, Diana Pantea, Anayd Blu by Diana Toboșaru, Letiția Pintilie, Life in Mono by Tana Enedi, Gabriela Secărea, Juls by Teodora Rus, Roxana Hodorog, Amira Jalet, Tania Cruz, Sara Chyan, Mariolina Mascarino, Vincent Hawley, Helene Jeandot, Ryungjae Jung, Monica Wickstrom, Sabina Vargas, Angela Malhues; architect, Alexandra Hoinărescu.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Abonamentele Netflix bazate pe reclame sunt profitabile

Netflix este incontestabil numărul unu în sectorul divertismentului. Cele...

Consiliul Național al IMM susține orientările politice ale Ursulei von der Leyen

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din...