Bitcoin a depășit 50.000 de dolari pentru prima dată din luna mai

Date:

Bitcoin a depășit pragul de 50.000 de dolari pentru prima dată din luna mai a acestui an, în timp ce PayPal a anunțat tranzacționarea de criptomonede în Marea Britanie.

PayPal a întârziat de ceva timp lansarea tranzacționării de criptomonede în Marea Britanie, dar astăzi și-a anunțat intenția de a permite utilizatorilor din Marea Britanie să cumpere și să vândă token-uri cripto începând cu această săptămână. Utilizatorii vor putea să dețină un coș de patru criptoactive – bitcoin, ethereum, litecoin și bitcoin cash, dar nu este clar deocamdată dacă firma va permite utilizatorilor să efectueze plăți în respectivele criptomonede. 

Prețul bitcoin (BTC) a cunoscut o revenire rapidă de la sfârșitul lunii iulie, în această evoluție de rollercoaster a criptoactivului din 2021. 

Bitcoin a început săptămâna trecută să se tranzacționeze la mijlocul intervalului de 46.000 de dolari, înainte de a scădea la 44.000 de dolari joi. De atunci, a înregistrat o nouă creștere de sfârșit de săptămână, crescând de la un minim de 44.177 dolari și tranzacționându-se în jurul valorii de 50.147 dolari la momentul redactării acestui articol.

Ethereum a avut o săptămână la fel de tumultoasă, coborând de la puțin sub 3.300 de dolari la mai puțin de 3.000 de dolari la mijlocul săptămânii. De atunci, însă, s-a redresat și se tranzacționează acum în jurul valorii de 3.325 de dolari – cel mai ridicat nivel de la sfârșitul lunii mai a acestui an.

Facebook se pregătește să lanseze un portofel pentru criptoactive 

Dezvoltarea mult așteptată a Facebook în domeniul cripto este pe cale de a porni odată cu lansarea portofelului său digital „Novi”. 

Platforma de socializare a anunțat de ceva timp că se va implica în domeniul criptoactivelor, dar proiectul a trecut prin diferite permutări, cu diverse nume. 

The social media platform has touted its move into crypto for some time now but the project has gone through various permutations, and names. 

Moneda sa stabilă, denumită acum „Diem”, este încă în lucru. Dar șeful serviciilor financiare al companiei, David Marcus, a declarat că firma este pregătită să lanseze portofelul digital aferent, denumit Novi.

Facebook și-a lansat inițial proiectul criptografic sub numele de „Libra”. Încă de la început a fost prezentat ca un proiect de monede stabile care ar permite oamenilor să trimită bani în întreaga lume fără a fi nevoie de supravegherea unor terțe părți. 

Proiectul a fost însă afectat de obstacole, cu probleme legate de confidențialitate, reglementare și design. Inițial, tokenul urma să fie susținut de un portofoliu de valute fiduciare, dar această idee a fost modificată, incluzând acum doar dolarul american. 


Tokenul AUDIO crește după asocierea cu TikTok

Protocolul descentralizat de streaming muzical Audius și-a văzut simbolul de guvernanță crescând în valoare după ce a fost anunțată o asociere cu platforma de social media TikTok. 

TikTok a optat pentru Audilus, tehnologia din spatele noii sale biblioteci „Sounds”, menită să simplifice selecția muzicală a aplicației. 

Tokenul de guvernanță AUDIO al platformei Audilus și-a crescut de atunci valoarea, tranzacționându-se în jurul valorii de 1,60 dolari înainte de anunț, dar ajungând la peste 3,50 dolari. Cu toate acestea, tokenul a fost mai bine cotat în acest an, înregistrând un maxim al anului 2021 de 4,32 dolari.

Tokenul AUDIO este user-staked pentru a asigura platforma Audilus. Deținătorii primesc o parte din taxele de rețea, drepturi de guvernanță și acces la token-urile artiștilor. 

_________________

Atenționare privind exonerarea de răspundere

Această comunicare este doar în scopuri de informare și educație și nu trebuie luată drept sfat pentru investiții sau recomandare personală, ofertă sau solicitare de a cumpăra sau vinde orice instrumente financiare. Acest material a fost pregătit fără a ține cont de vreun obiectiv de investiții anume al destinatarului sau de situația sa financiară și nu a fost pregătit în conformitate cu cerințele legale și de reglementare pentru promovarea cercetărilor independente. Orice referință la performanțele trecute sau viitoare ale unui instrument financiar, indice sau produs de investiții complex nu sunt și nu trebuie considerate a fi un indicator sigur pentru rezultate viitoare. eToro nu își asumă nicio răspundere că informațiile incluse în acest raport sunt în totalitate corecte și complete.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic 

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe...

HIDROELECTRICA: Barajului Izvorul Muntelui – în perfectă siguranță după seism

În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova,...

Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului

de Denisa Simion (foto), Manager, Consultanță Financiară, Servicii Corporate...

OMNIASIG a plătit daune în baza polițelor de sănătate aproximativ  47 milioane de lei în 2023

OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit pentru cele aproximativ...