Bitcoin depășește din nou plafonul de 20.000 de dolari

Date:

 

Bitcoin a depășit din nou 20.000 de dolari săptămâna trecută, pentru a doua săptămână la rând, menținându-se mai mult timp deasupra acestui nivel de preț, înainte de deprecierea suferită ca urmare a noilor date privind locurile de muncă din SUA.

Cel mai mare criptoactiv din lume a început săptămâna tranzacționându-se sub 19.000 de dolari, înainte de a urca la peste 20.000 de dolari la mijlocul săptămânii. Cele mai recente date privind forța de muncă din SUA au redus însă din avânt, trimițând nivelul prețurilor înapoi sub 19.500 de dolari. În prezent, se tranzacționează în jurul valorii de 19.200 de dolari.

Între timp, Ether a crescut la mijlocul săptămânii, depășind 1.360 de dolari, după ce a început săptămâna sub 1.280 de dolari. Vineri a pierdut și el „vântul din pânze” și se tranzacționează acum în jurul valorii de 1.300 de dolari. 

India dorește să lanseze e-rupee


Lucrurile au părut liniștite pe frontul monedei digitale a băncii centrale (CBDC) în ultimele luni, dar India tocmai a anunțat că lucrează la introducerea treptată a propriului său activ digital în viitorul apropiat, e-rupee.

Banca centrală a țării nu oferă foarte multe detalii, dar a confirmat că are în vedere implementarea unei CBDC bazate pe conturi, dedicate fie pentru utilizarea de către instituțiile financiare, dar și de către consumatorii individuali

India se află în urma altor țări în ceea ce privește utilizarea numerarului, astfel încât introducerea cu succes a unei monede digitale ar putea reprezenta un mare pas înainte din punct de vedere economic pentru această țară. Cu toate acestea, CBDC-urile nu sunt lipsite de controverse, iar unele grupuri ale comunității cripto se opun pe motiv că acestea sunt în cele din urmă controlate de instituții guvernamentale puternice și centralizate. 

Brazilia doboară recorduri în materie de criptoactive


Noile date din Brazilia arată un număr record de organizații care dețin criptoactive în luna august. Cifrele furnizate de Autoritatea Fiscală Braziliană (RFB) arată că un număr record de companii și alte instituții sunt acum deținătoare de cripto.

Interesant este și faptul că cel mai deținut criptoactiv în rândul acestor organizații este stablecoin-ul Tether USDT. Acest lucru are sens în contextul utilizării stablecoin, o rampă de acces cheie în ecosfera cripto de spectru mai larg. Peste 1,4 miliarde de dolari sunt deținute de mai puțin de 80.000 de organizații.

Este util să urmărim utilizarea și mișcările cripto, dincolo de Europa și SUA. În țări precum Brazilia, El Salvador și altele, criptoactivele au căpătat forță, deși sunt țări în care instituțiile financiare locale, monedele și alte aspecte ale finanțelor suferă de niveluri semnificative de suspiciune și de o lipsă generală de încredere. Acest lucru este amplificat într-un moment în care activele tradiționale suferă, iar dolarul american pare atotputernic. 

NFT-urile Cool Cats obțin o nouă investiție

Binecunoscutul proiect NFT Cool Cats a obținut o nouă investiție semnificativă în proiectul său de la Animoca Brands. Compania deținea deja o participație în ecosfera Cool Cats prin intermediul filialei sale GAMEE, dar noul parteneriat avansează propunerea NFT și a companiei de jocuri.

Animoca spune că dorește să devină lider în NFT, jocuri metaversale și brand media și a obținut recent o nouă injecție de capital propriu de 110 milioane de dolari din partea unui consorțiu de investitori. Evaluarea actuală a firmei se situează la peste 5 miliarde de dolari, ceea ce o face să nu fie un jucător mic pe piață. Prețul minim al NFT-urilor Cool Cats a reacționat în mod clar bine la acest anunț, ceea ce nu este o surpriză. 

Vestea este un alt exemplu încurajator pe o piață care se remarcă prin scăderea semnificativă a nivelurilor de preț din ultimele luni. Anul trecut, NFT-urile au atins evaluări foarte mari, iar multe dintre ele se confruntă acum cu o scădere semnificativă. Dar există dovezi că tehnologia și ideile din jurul acesteia sunt încă în creștere și se dezvoltă pentru viitor. 

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Promelek XXI mizează pe un avans cu 25% al business-ului pe segmentul soluțiilor de energie regenerabilă

În contextul unui interes global crescut pentru soluții de...

Alfa Software: venituri cu 30,7% mai mari în 2023, profitul net crește cu 43,3% 

Alfa Software, unul dintre furnizorii de sisteme informatice de...

Studiu BCG: Procentul românilor care caută activ de lucru în străinătate scade semnificativ

Doar 8% dintre români căuta activ un loc de...

STUDIU: 70% dintre români cunosc cazuri de violență domestică, însă doar 4% au anunțat autoritățile

Românii condamnă ferm agresiunile fizice, dar sunt mai indulgenți...