Bitcoin închide săptămâna la cel mai mic preț de la sfârșitul anului 2020

Date:

 

Bitcoin, cel mai mare criptoactiv din lume, a scăzut la cel mai mic preț, închizând săptămâna cel mai jos de la sfârșitul anului 2020. O prăbușire la mijlocul săptămânii a dus miercuri prețul până la 18.117 dolari pe platforma eToro. Prețul și-a revenit apoi într-o oarecare măsură  în cursul săptămânii, în ciuda tranzacțiilor volatile, iar acum se tranzacționează în jurul valorii de 18.500 de dolari. 

Între timp, Ether continuă să se lupte cu efectele ulterioare ale actualizării The Merge. În timp ce tokenul se apropie mai mult de metricele deflaționiste, ca și bitcoin și alte criptoactive și prețul Ether a fost afectat de situația mai generala la nivel macro de pe piețele de investiții.

Săptămâna trecută, ether și-a văzut prețul coborând până la 1.220 de dolari miercuri, înainte de a înregistra o recuperare modestă. Acum se tranzacționează în jurul valorii de 1.273 dolari pe platforma eToro. 

Emisiunile de Ether se prăbușesc după The Merge

La mai bine de o săptămână de la The Merge, nivelul emisiunilor de Ether a scăzut cu aproximativ 98%, potrivit Ultra Sound Money. În timp ce înainte de The Merge, rețeaua ar fi creat peste 130.000 de token-uri ETH noi într-o săptămână, în cele 10 zile de la actualizarea rețelei au fost create doar 8.000. 

Marea întrebare care se pune acum este – de ce nu vedem un mediu „deflaționist” care să pună stăpânire pe piață? În general, rețeaua creează în continuare mai mulți ETH decât arde – încă în proporție de aproximativ doi la unu. Dar nivelul de token-uri noi care intră în rețea s-a redus substanțial.

Avem, de asemenea, efectele macroeconomice generale ale volatilității pieței care influențează prețul. Acesta urma să fie oricum un mediu dificil pentru debutul The Merge, dar noul mod de a face afaceri al rețelei este încă la început.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu BCG: Procentul românilor care caută activ de lucru în străinătate scade semnificativ

Doar 8% dintre români căuta activ un loc de...

STUDIU: 70% dintre români cunosc cazuri de violență domestică, însă doar 4% au anunțat autoritățile

Românii condamnă ferm agresiunile fizice, dar sunt mai indulgenți...

Reveal Marketing Research: 7 din 10 români intenționează să arunce mai puțină mâncare la gunoi

Cel mai recent studiu derulat de Reveal Marketing Research...

Restructurarea datoriilor cu întârzieri la plată mai mari de 90 de zile

Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar...