Bitcoin se stabilizează

Date:

_________________

Simon Peters,
analistul platformei de investiții eToro pentru piața criptoactivelor

Bitcoin și-a menținut valoarea constantă în jurul a 30.000 de dolari pe parcursul săptămânii trecute, în pofida unei noi perioade de volatilitate a criptoactivelor. Prețul unei monede a scăzut pe parcursul săptămânii, ajungând până în jurul valorii de 28.000 de dolari, dar s-a redresat la sfârșitul săptămânii pentru a reveni peste nivelul de 30.000 de dolari.

Ether a cunoscut o săptămână de tranzacționare mai dificilă, începând la peste 2.000 de dolari și scăzând aproape de 1.700 de dolari în anumite momente pe platforma eToro. În prezent, ETH se tranzacționează din nou în jurul valorii de 1.900 de dolari. 

Criptoactivele se confruntă în continuare cu volatilitatea, iar investitorii se decid privind nivelurile de confort, după mai multe săptămâni de scăderi. Având în vedere că piețele și criptoactivele se corelează acum mult mai strâns decât înainte datorită participării investitorilor instituționali, întrebarea care planează asupra clasei de active este când vor începe acești investitori să investească din nou.

Piețele americane au cunoscut o revigorare modestă săptămâna trecută, cu acțiuni în creștere pe toate piețele. Deși activele cripto nu au avut parte de aceeași revenire, prețurile au rămas stabile în cazul celor principale, cum ar fi bitcoin, ceea ce sugerează un fel de „acalmie” înainte ca jucătorii mari să se reorienteze din nou pe piață. 


A început actualizarea Ethereum

Actualizarea lanțului de blocuri Ethereum, supranumită „the merge”, a fost programată pentru luna august de către fondatorul Vitalik Buterin. Implicațiile potențiale pentru întreaga ecosferă a cripto nu pot fi subestimate.

Denumită și Ethereum 2.0, în urma actualizării denumită „the merge” ar urma ca blockchain-ul, care stă la baza unei proporții semnificative a infrastructurii cripto la nivel global, să facă o schimbare fundamentală de la un model proof of work la proof of stake. Ceea ce înseamnă, în practică, că blockchain-ul nu va mai recompensa minerii, ci va răsplăti deținătorii de ETH cu randament pentru staking-ul tokenului.

Acest lucru va avea ca efect recompensarea celor care au investit în blockchain și încurajarea participării în continuare. Impactul acestui lucru asupra tokenului ar putea fi deflaționist, deoarece valoarea criptoactivelor crește datorită noilor participanți la rețea. La rândul său, acest lucru ar putea crea un nou mod de investiție, foarte diferit de ceea ce s-a întâmplat până acum cu Ethereum. 

Ethereum este un blockchain extrem de influent. Spre deosebire de bitcoin, care este util în esență ca rezervă de valoare sau pentru tranzacții financiare, acesta permite tot felul de inovații, existând o gamă largă de proiecte bazate pe el. O astfel de schimbare majoră va veni cu implicații potențiale semnificative asupra prețului token-urilor de bază.

A16z lansează un fond DeFi uriaș

Compania de investiții A16z a lansat un nou fond major, axat pe proiectele DeFi și Web3. Fondul de 4,5 miliarde de dolari este un semn de susținere semnificativ pentru un sector care a fost zdruncinat de piețe în ultimele câteva luni.

Fondul se va concentra pe investițiile în Web3 și reprezintă un avantaj pentru acest sector, mai ales având în vedere condițiile generale de pe piață. Este o mare declarație de intenție din partea unei companii de tip venture capital și rivalizează cu alte angajamente de investiții semnificative din ultimele săptămâni în ce privește mărimea și domeniul de aplicare din partea unor case de investiții influente.

Acest lucru sugerează că, în timp ce piețele sunt zguduite de probleme geopolitice și economice majore, activitatea de construire a proiectelor blockchain continuă, iar oportunitățile sunt încă numeroase într-un sector condus de inovație. Perspectivele pe termen lung, bazate pe activitățile acestor jucători instituționali, par solide. 


SpaceX se alătură Tesla în acceptarea dogecoin

Unul dintre celelalte proiecte majore ale lui Elon Musk, SpaceX a anunțat că va începe să accepte dogecoin ca plată pentru mărfuri alături de Tesla. 

Musk, așa cum este tipic pentru excentricul miliardar, a anunțat vestea pe Twitter, similar cu declarațiile sale anterioare în legătură cu dogecoin. Tweetul său a provocat o scurtă creștere a prețului, dogecoin crescând la 0,08370 dolari. Vestea nu a ajutat prea mult token-ul, a cărui valoare s-a redus la mai mult de jumătate de la începutul anului.

În timp ce anunțul că SpaceX va accepta doge este puțin probabil să miște prea mult cadranul, implicațiile mai largi ale adoptării de criptoactive precum dogecoin în infrastructurile de plată nu pot fi subestimate. Suntem departe de „punctul de inflexiune”, dar fiecare companie care face un astfel de anunț aduce acel punct puțin mai aproape.  

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Energy Policy Group și WWF-România anunță lansarea oficială a proiectului RENewLand

Energy Policy Group (EPG) și WWF-România (Fondul Mondial pentru...

Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov anunță...