Bitcoin și ethereum înregistrează o scădere abruptă

Date:

Bitcoin și Ethereum au suferit o scădere fulgerătoare majoră în timpul weekend-ului, valorile criptoactivelor scăzând cu aproximativ 20% în anumite momente. Prețurile și-au revenit oarecum, dar ambele criptoactive se tranzacționează în continuare cu mult sub nivelurile de dinaintea weekendului.

Bitcoin a început săptămâna trecută tranzacționându-se în jurul pragului de 57.000 de dolari, cu unele fluctuații pe parcursul săptămânii, dar nimic remarcabil. Acest lucru s-a schimbat însă vineri, când criptoactivele au început să scadă vertiginos. BTC a scăzut până la un minim de 45.412 dolari în doar câteva ore – o prăbușire de aproape 20%.

Ethereum a căzut, de asemenea, victimă unei prăbușiri fulgerătoare. ETH a început să scadă vineri de la aproximativ 4.600 de dolari până la un minim de 3.652 de dolari – o scădere de peste 20%. 

De atunci, ambele criptoactive și-au recăpătat o oarecare stabilitate, iar prețurile au înregistrat o revenire modestă. BTC se tranzacționează acum în jurul valorii de 47.900 de dolari, în timp ce ETH se tranzacționează în jurul valorii de 4.000 de dolari. 

S-au făcut numeroase speculații cu privire la cauzele prăbușirii, unii analiști menționând expirarea pozițiilor cu efect de levier. Între timp, alte dovezi indică o creștere semnificativă a activității investitorilor care mută criptomonedele din portofele în burse – ceea ce face ca reacția la mișcările de preț să fie mai precipitată atunci când apare. 

Pe fondul mai larg al temerilor de pe piețele financiare, Omicron pare să joace de asemenea un rol.

Un nou fond ETF de Bitcoin se lansează în Canada

Un important manager de active, Fidelity Investments, a lansat un nou fond ETF de Bitcoin în Canada.

ETF-ul – denumit Fidelity Advantage Bitcoin ETF investește direct în bitcoin sau prin instrumente derivate. Cel puțin 98% din deținerile ETF-ului vor fi stocate în portofele reci. 

Fondul este listat la bursa din Toronto cu tickerul FBTC. Fondul va avea un comision de administrare de 0,4% pentru investitori, clienții având opțiunea de a investi prin intermediul dolarilor canadieni sau americani. 

Canada este o destinație populară pentru ETF-urile cripto, peste 20 de astfel de fonduri fiind disponibile pentru investitorii canadieni. Cu toate acestea, oferta Fidelity este unică în rândul ETF-urilor cripto prin faptul că oferă dețineri fizice de bitcoin, mai degrabă decât tranzacționarea pe contracte futures. 

Șeful diviziei cripto a Meta pleacă din companie

Șeful diviziei cripto a Meta (fosta Facebook) părăsește compania, în timp ce lansarea stablecoin-ului Diem rămâne sub semnul întrebării. 

David Marcus a anunțat că va părăsi firma după șapte ani, după ce a lucrat la oferta financiară a Meta din mai 2018, când a fost anunțat pentru prima dată proiectul cripto al companiei, Libra.

Proiectul s-a transformat ulterior într-un portofel de plăți numit Novi, cu criptoactivele care îl însoțesc, numit Diem. De atunci, portofelul cripto a fost lansat, dar lansarea lui Diem rămâne neclară.

Meta s-a confruntat cu obstacole semnificative în lansarea produselor sale cripto. Comentând plecarea, Mark Zuckerberg, directorul executiv al Meta, a comentat postarea lui Marcus: „Nu am fi făcut un salt atât de mare cu Diem fără conducerea ta și îți sunt recunoscător că ai făcut din Meta un loc în care să care să avem astfel de mize”.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY: programele de transformare au șanse de reușită de 12 ori mai mari prin concentrarea pe factorul uman 

96% dintre programele de transformare ajung în puncte de...

România, cea mai accesibilă țară est-europeană pentru imobiliare

România are cele mai accesibile prețuri la locuințe din...

ANALIZĂ XTB: Pandemia s-a încheiat, dar munca de acasă a rămas. Cum s-a transformat piața și care sunt companiile care profită?

Adevăratul impuls pentru piața software-ului pentru videoconferințe s-a dovedit...