Bitcoin si Ethereum scad sub pragurile lor de suport

Date:

Atât Bitcoin, cât și Ethereum au alunecat săptămâna trecută sub pragurile lor cheie de suport, în timp ce piețele cripto continuă să resimtă o adversitate semnificativă datorată creșterii inflației și a ratelor dobânzilor.

BTC s-a prăbușit săptămâna trecută, coborând sub 20.000 de dolari până la sfârșitul săptămânii, în timp ce ETH și-a văzut prețul coborând sub 1.000 de dolari sâmbătă. În această dimineață, Bitcoin se tranzacționează puțin peste 20.000 de dolari pe platforma eToro, în timp ce Ethereum se mișcă puțin peste 1.000 de dolari.

Condițiile actuale ale pieței nu oferă prea mult loc pentru optimism. Evaluările sunt foarte deprimate după o evoluție foarte bună în ultimele 18 luni. Ne-am întors acum în zona evaluărilor din 2020, dar prețurile se deplasează în continuare peste nivelurile pe care le-am văzut în urmă cu doar 18 luni.

În ceea ce privește scăderile, piața cripto s-a mai confruntat cu astfel de situații – în termeni relativi. Bitcoin a înregistrat o cădere de aproximativ 84% de la maximele din decembrie 2017 până la minimul din decembrie 2018. Așa cum stau lucrurile în prezent, de la un vârf record de aproximativ 69.000 de dolari până acum, când se tranzacționează în jur de 20.000 de dolari, reprezintă o scădere de 71%.

Deși evidențierea perspectivei pe termen lung a oricărui activ nu este întotdeauna o lectură ușoară pentru investitorii care au cumpărat la niveluri mai ridicate, ceea ce este esențial aici este că orice caz de investiție pe termen lung făcut pentru criptoactive ar trebui să rămână valabil atunci când sunt luate în considerare ideile de bază și sunt luate în considerare tendințele istorice ale prețurilor. 

Actualizări Cardano așteptate

Fondatorul Cardano, Charles Hoskinson, a anunțat mai multe actualizări ale blockchain-ului Cardano, care vor intra în vigoare înainte de sfârșitul lunii iunie. Denumite hard fork „Vasil”, actualizările vor îmbunătăți capacitatea rețelei, viteza de tranzacționare și, teoretic, vor scădea costurile. De asemenea, blockchain-ul va primi noi funcționalități de contracte inteligente și alte actualizări. 

Actualizările au loc într-un moment dificil pentru piețe, dar sunt încurajatoare pentru investitorii care privesc dincolo de zgomotul pe termen scurt al adversității prețurilor, spre viitor și posibilitățile rețelei de a-și consolida argumentele pentru investiții. 

În ultimii câțiva ani, Cardano a apărut ca un concurent important pentru companii precum Ethereum. Prețurile nu reflectă întotdeauna munca subiacentă care se depune în astfel de proiecte – utilizarea rețelei Cardano a crescut vertiginos din septembrie anul trecut, în ciuda faptului că prețul token-ului are o evoluție dificilă din cauza competiției și a pieței în general. 

BRI lansează o platformă de informații cripto

Banca Reglementelor Internaționale (BRI, numita si Banca Decontărilor Internaționale) lansează o nouă platformă de informații pentru cripto. Hub-ul de inovație al instituției internaționale lansează platforma pentru a furniza date atent verificate cu privire la proiectele cripto.

Lansarea este o inovație binevenită într-un moment dificil pentru piețele cripto. Transparența este un element esențial pentru crearea încrederii în acest sector, astfel încât furnizarea de informații atent evaluate utilizatorilor și investitorilor este un pas important. 

Proiectul BRI va analiza, de asemenea, emiterea de CBDC prin intermediari. Criptomonedele reprezintă un spectru larg de inovații, idei și proiecte, așa că este foarte important ca instituții precum BRI să asigure supravegherea și, în esență, să urmărească modul în care se dezvoltă diverse domenii. Acest lucru asigură o mai mare supraveghere și protejează utilizatorii de riscurile cheie. 

Israel și Hong Kong testează moneda digitală

Banca Israelului (BoI) și Autoritatea Monetară din Hong Kong (HKMA) colaborează pentru a testa o monedă digitală a băncii centrale (CBDC). Potrivit BoI, testul va analiza principalele riscuri de securitate cibernetică pentru CBDC.

Proiectul urmează să înceapă testarea în trimestrul al treilea, BoI urmând să emită CBDC pentru instituții financiare precum băncile. Multe regiuni explorează în mod activ posibilitățile oferite de CBDC, astfel încât acest test ne-ar putea oferi informații neprețuite despre modul în care instituții precum băncile interacționează cu activele digitale. 

Israelul a renunțat inițial la CBDC-uri în 2018, însă este clar că potențialul tehnologic nu poate fi ignorat. Dar concurența internațională în această sferă este, de asemenea, un motor important. China, de exemplu, efectuează deja teste CBDC care implică milioane de participanți, iar țări precum Regatul Unit explorează și ele în mod activ ceea ce este posibil.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...