Bitcoin trece de pragul de 20.000 dolari

Date:

Bitcoin a depășit 20.000 de dolari pentru prima dată din noiembrie anul trecut, în timp ce criptoactivul continuă să aibă o revenire uimitoare. După ce s-a tranzacționat sub 16.300 de dolari pe eToro la sfârșitul anului trecut, bitcoin a crescut cu 29%, ajungând să se tranzacționeze acum la puțin sub 20.900 de dolari.

Ether a înregistrat o revenire similară, tranzacționându-se la puțin peste 1.550 de dolari pentru prima dată în ultimele două luni. Săptămâna trecută, ETH a început sub 1.300 de dolari, marcând o creștere de 19% în doar șapte zile.

Piețele de cripto sunt în creștere chiar în același timp în care piețele tradiționale înregistrează și ele o oarecare revigorare. O serie de știri, inclusiv încetinirea inflației în SUA, au „înveselit” piețele, dar revenirea apetitului pentru cripto a fost mult mai energică decât cea a altor clase de active.

E încă devreme pentru a trage concluzii, așa că investitorii trebuie să fie cu siguranță prudenți. În astfel de momente, piețele au obiceiul de a fi lovite în alt mod și în fiecare zi în care avem vești proaste. Investiții pe termen lung și orizonturile de timp sunt încă esențiale.


Dificultatea mineritului Bitcoin atinge un nou ATH

Dificultatea mineritului Bitcoin a stabilit noi maxime istorice începând de duminică, crescând cu 10,26%, până la 37,73 trilioane. Acest lucru vine în condițiile în care și hashrate-ul Bitcoin a stabilit un nou maxim istoric pe 6 ianuarie. Dificultatea și hashrate-ul cresc, în general, din cauza unei concurențe mai mari între minerii care aglomerează efectiv rețeaua.

O abundență de mineri și un nivel ridicat de concurență în rețea, care forțează creșterea hashrate-ului, este, în general, un lucru bun. Deși nu există o corelație cu prețul, cu cât sunt mai mulți mineri în rețea, cu atât aceasta este mai sigură.

Este, de asemenea, un semnal care este obișnuit în timpul sau după episoadele de scădere, în care utilizarea și dezvoltarea continuă pe fundal în ciuda scăderilor de preț și poate fi interpretat ca un indicator pozitiv pe termen lung.

Minerii au întâmpinat dificultăți în ultimele luni, deoarece prețul bitcoin s-a menținut la niveluri scăzute, dar, având în vedere creșterile care au loc acum, s-ar putea ca operațiunile lor să devină din nou mai profitabile.

Bitcoin’s mining difficulty has set fresh all-time highs as of Sunday, rising 10.26% to 37.73 trillion. This comes as the bitcoin hashrate set a new ATH on 6th January too. The difficulty and hashrate generally rises because of more competition between miners effectively crowding the network.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Abonamentele Netflix bazate pe reclame sunt profitabile

Netflix este incontestabil numărul unu în sectorul divertismentului. Cele...

Consiliul Național al IMM susține orientările politice ale Ursulei von der Leyen

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din...