Bitcoin a depășit săptămâna trecută un prag cheie de rezistență – prețul pe care participanții de pe piață nu sunt dispuși să îl depășească – , valoarea sa crescând în noaptea de duminică spre luni.

Cel mai mare criptoactiv din lume și-a revenit în luna martie, tokenul începând săptămâna trecută sub 41.000 de dolari, pentru a se tranzacționa acum în jurul valorii de 46.400 de dolari – o creștere de peste 13%. 

Tokenul a depășit aseară nivelul cheie de rezistență, după ce s-a tranzacționat în jurul valorii de 44.000 de dolari în cea mai mare parte a săptămânii. Acum a atins un maxim al ultimelor trei luni și este aproape de a-și recupera toate pierderile din 2022. Cu prețul BTC trecând de 45.000 de dolari, toți ochii vor fi ațintiți asupra intervalului în care acesta va evolua în această săptămână. 

Între timp, valoarea Ether a crescut și ea. După o săptămâna sub 2.900 de dolari, acesta s-a tranzacționat până la aproximativ 3.100 de dolari duminică.  Dar peste noapte a crescut și el, tranzacționându-se acum puțin sub 3.300 de dolari.

Revenirea puternică a majorității principalelor criptoactive este deosebit de încurajatoare în acest moment, în contextul creșterii ratelor dobânzilor și al incertitudinii geopolitice globale – ambele având tendința de a îndepărta investitorii de activele de risc și de a-i îndrepta spre paradisuri sigure.

Ratele dobânzilor, în special, pot avea ca efect scurgeri de capital din piețe, astfel încât să vedem cum criptoactivele au performanțe puternice în ciuda acestui fapt este încă o dovadă a încrederii investitorilor în viitorului cripto.

DISTRIBUIȚI
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.