Blocaj la metrou, unde un jgheab se scurgere a infiltrațiilor s-a desprins și a căzut pe șine

Date:

Circulaţia metroului a fost oprită mai bine de două ore, vineri dimineaţă, pe tronsonul Izvor-Politehnică-Grozăveşti, după ce un jgheab de scurgere a infiltraţiilor a căzut pe o şină şi a produs un scurtcircuit.

În urma incidentului, un tren plin cu călători a fost oprit în tunel, la aproximativ 200 de metri de peron la staţia Eroilor, dar reprezentanții Metrorex s-au asigurat ca oamenii să fie evacuaţi în siguranţă.

De asemenea, au fost alertate subunităţile de pompieri Grozăveşti şi Detaşamentul Special de Salvatori, la ambele capete ale celor două staţii, iar echipele de intervenţie de la Eroilor au găsit trenul în zona peronului şi au fost informate că toţi călătorii au fost evacuaţi.

„ISU a efectuat o recunoaştere în staţie şi în tunel, nu sunt probleme în ceea ce priveşte siguranţa călătorilor. De asemenea, a fost oprită circulaţia şi pe celălalt sens de deplasare. În acest moment, în staţia Eroilor nu sunt călători”, conform ISU.

Metrorex anunţă că la ora 5.24, pe tronsonul Eroilor-Politehnică, pe linia 1, un jgheab de scurgere a infiltraţiilor a căzut din plafon pe o şină responsabilă cu transmiterea tensiunii şi a produs un scurtcircuit.

„La acest moment, echipele Metrorex lucrează pentru ca transportul în comun să fie reluat rapid”, a adăugat compania.

Circulaţia metroului pe ruta respectivă a fost reluată la ora 7.45, potrivit Metrorex.

În urma acestor probleme, directorul general al Metrorex, Marin Aldea, şi directorul de exploatare al companiei, Liviu Dinu, au fost demişi, au declarat pentru News.ro reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor.

Probleme la metrou au fost şi joi dimineaţă, din cauza unei căderi de tensiune pe linia Pipera-Berceni, produsă la stația Piața Unirii.

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Rata şomajului în județul Ilfov în iunie 2024

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Ilfov...

Fonduri prin platforma Seedblink, pentru elevi din școli și licee

Platforma educațională digitală Spark Generation, din Cluj-Napoca, anunță că...

Împrumut Garanti BBVA Leasing de la BERD, în sprijinul IMM-urilor

Garanti BBVA Leasing, parte a Grupului Garanti BBVA...