Bune practici în atragere de investiții și promovare a exporturilor

Date:

Consiliul National al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) implementează proiectele „Sibiu Business Agency” și „Bucharest Business Agency”, cod SIPOCA 988/MySMIS2014+ 151108 și cod SIPOCA 964/MySMIS 2014+ 151037 (iulie 2022-august 2023), finanțate în Programul Operational Capacitate Administrativa, proiecte fundamentate pe acorduri de parteneriat cu Consiliului Județean Sibiu și cu Primăria Municipiului București.

Pentru susținerea înființării celor două agenții, în perioada 23-25 noiembrie a avut loc la Viena o vizită de lucru care a avut ca obiectiv schimbul de bune practici în atragerea de investiții și în promovarea exporturilor. 

CNIPMMR subliniază că vizita „reprezintă prima etapă a procesului de creare a celor două agenții, entități cu rol activ în consolidarea sectorului IMM și în atragerea de investiţii autohtone şi străine”.

Delegația a fost formată din specialiști a Consiliului Național al IMM-urilor din România, Consiliului Județean Sibiu și Primăriei Municipiului București. 

Agenda de lucru a cuprins întâlniri și ședințe de lucru cu ambasadorul, agențiile de atragere de investiții și promovare a exportului:

„- Întâlnire cu  E.S. dl. Emil Hurezeanu, Ambasadorul României în Austria, în cadrul căreia  au fost dezbătute posibilitățile de atragere de investiții în România, dificultățile pe care le întâmpină antreprenorii în accesarea pieței din România, modalitățile de creștere a nivelului exporturilor firmelor românești în Austria precum și aderarea României la spațiul Schengen.

– Schimb de bune practici cu ECO plus, cea mai mare agenție de afaceri a landului Austriei Inferioare care acționează ca un HUB între mediul de afaceri și zona de cercetare și educație.

– O ședință în cadrul Advantage Austria, departament al Camerei de Comerț a Austriei (WKO- Wirtschaftskammer Österreich) care are ca scop principal atragerea de investiții și promovare a exporturilor. Astfel, au fost identificate cele mai eficiente instrumente de lucru în domeniul internaționalizării afacerilor.

– O întâlnire cu Agenția de Business a Austriei (ABA) ce își propune să ofere suport companiilor care doresc să investească în Austria, să promoveze țara ca locație de business și să ajute companiile străine să se dezvolte în Austria. 

– O ședință de lucru cu Vienna Business Agency, modelul principal pe care vizăm să îl replicăm în București și Sibiu. A fost prezentată structura agenției, modalitățile de funcționare ale acesteia, serviciile pe care le oferă și rolul promovării în dezvoltarea ei.”

  

În urma vizitei, „vor fi realizarea unei strategii de promovare a exporturilor și atragerea de investiții, instruirea a 60 de persoane din cele două orașe în domeniul internaționalizării și crearea celor două birouri de atragere de investiții”.

Foto: CNIPMMR  

 

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic 

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe...

HIDROELECTRICA: Barajului Izvorul Muntelui – în perfectă siguranță după seism

În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova,...

Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului

de Denisa Simion (foto), Manager, Consultanță Financiară, Servicii Corporate...

OMNIASIG a plătit daune în baza polițelor de sănătate aproximativ  47 milioane de lei în 2023

OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit pentru cele aproximativ...