Bune practici în atragere de investiții și promovare a exporturilor

Date:

Consiliul National al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) implementează proiectele „Sibiu Business Agency” și „Bucharest Business Agency”, cod SIPOCA 988/MySMIS2014+ 151108 și cod SIPOCA 964/MySMIS 2014+ 151037 (iulie 2022-august 2023), finanțate în Programul Operational Capacitate Administrativa, proiecte fundamentate pe acorduri de parteneriat cu Consiliului Județean Sibiu și cu Primăria Municipiului București.

Pentru susținerea înființării celor două agenții, în perioada 23-25 noiembrie a avut loc la Viena o vizită de lucru care a avut ca obiectiv schimbul de bune practici în atragerea de investiții și în promovarea exporturilor. 

CNIPMMR subliniază că vizita „reprezintă prima etapă a procesului de creare a celor două agenții, entități cu rol activ în consolidarea sectorului IMM și în atragerea de investiţii autohtone şi străine”.

Delegația a fost formată din specialiști a Consiliului Național al IMM-urilor din România, Consiliului Județean Sibiu și Primăriei Municipiului București. 

Agenda de lucru a cuprins întâlniri și ședințe de lucru cu ambasadorul, agențiile de atragere de investiții și promovare a exportului:

„- Întâlnire cu  E.S. dl. Emil Hurezeanu, Ambasadorul României în Austria, în cadrul căreia  au fost dezbătute posibilitățile de atragere de investiții în România, dificultățile pe care le întâmpină antreprenorii în accesarea pieței din România, modalitățile de creștere a nivelului exporturilor firmelor românești în Austria precum și aderarea României la spațiul Schengen.

– Schimb de bune practici cu ECO plus, cea mai mare agenție de afaceri a landului Austriei Inferioare care acționează ca un HUB între mediul de afaceri și zona de cercetare și educație.

– O ședință în cadrul Advantage Austria, departament al Camerei de Comerț a Austriei (WKO- Wirtschaftskammer Österreich) care are ca scop principal atragerea de investiții și promovare a exporturilor. Astfel, au fost identificate cele mai eficiente instrumente de lucru în domeniul internaționalizării afacerilor.

– O întâlnire cu Agenția de Business a Austriei (ABA) ce își propune să ofere suport companiilor care doresc să investească în Austria, să promoveze țara ca locație de business și să ajute companiile străine să se dezvolte în Austria. 

– O ședință de lucru cu Vienna Business Agency, modelul principal pe care vizăm să îl replicăm în București și Sibiu. A fost prezentată structura agenției, modalitățile de funcționare ale acesteia, serviciile pe care le oferă și rolul promovării în dezvoltarea ei.”

  

În urma vizitei, „vor fi realizarea unei strategii de promovare a exporturilor și atragerea de investiții, instruirea a 60 de persoane din cele două orașe în domeniul internaționalizării și crearea celor două birouri de atragere de investiții”.

Foto: CNIPMMR  

 

 

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

EY România: Anul 2023 va marca o nouă etapă în abordarea digitală a raportărilor și controalelor fiscale

Transparența și schimbul de informații la nivel internaţional vor...

Google sub lupa autorităților antitrust în SUA. Ar putea fi divizat gigantul?

Este oare posibil ca „era Google” să se apropie...

Peste 58% din români vor să își schimbe jobul în 2023, în timp ce 55,4% vor să facă o reconversie profesională în următorii 5...

Criză, scumpiri, război, sărăcie - cuvintele-cheie care ne guvernează...

România în proceduri de infringement și în domeniul energiei și climei

Comisia Europeană solicită CROAȚIEI, UNGARIEI și ROMÂNIEI să prezinte...