Bursă comună Huawei și ITU, contribuție la progres în incluziunea digitală

Date:

Huawei anunță că „a conectat 90 de milioane de persoane din regiuni îndepărtate din aproape 80 de țări, datorită parteneriatului dintre companie și Coaliția digitală Partner2Connect (P2C) a Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (UIT). Anunțul a fost făcut în cadrul primului raport de progres al Huawei de când s-a alăturat Coaliției, anul trecut”.

Dr. Liang Hua (foto), președintele Consiliului de Administrație al Huawei, a făcut anunțul la Forumul de Sustenabilitate 2023, cu tema „Reușim datorită tehnologiei: Realizarea dezvoltării durabile”. Au participat, de asemenea, Doreen Bogdan-Martin, secretarul general al UIT, Jeffrey Sachs, președintele Rețelei ONU pentru soluții de dezvoltare durabilă, comisar al Comisiei ONU pentru dezvoltare de bandă largă, precum și reprezentanți ai ministerelor de telecomunicații și ai autorităților de reglementare, inclusiv reprezentanți din Pakistan și Ghana. Participanții au analizat modul în care infrastructura digitală poate stimula dezvoltarea durabilă și poate contribui la construirea unei lumi inteligente mai ecologice și mai favorabile incluziunii.

Dr. Liang Hua: „Infrastructura digitală de ultimă generație, cum ar fi conectivitatea și puterea de calcul, este la fel de vitală pentru stimularea dezvoltării socio-economice ca infrastructura noastră fizică și la fel ca drumurile. Această nouă infrastructură va fi crucială pentru dezvoltarea durabilă a întregii societăți. Calculul este un motor esențial al productivității în economia digitală. Implementarea, mai rapidă, a infrastructurii de calcul va contribui la accelerarea tranziției digitale în multe industrii și la promovarea unei integrări profunde a economiei digitale și a celei reale. Acest lucru poate promova, în continuare, stabilitatea economică globală și dezvoltarea durabilă.”

Doreen Bogdan-Martin (foto), secretarul general al UIT, a declarat: „Consider că nu trebuie să alegem între tehnologie și dezvoltarea durabilă. Avem nevoie de ambele! Trebuie să prosperăm împreună cu tehnologia, să construim un viitor digital care să accelereze progresul pentru oameni și planeta.”

Huawei accentuează că „talentele digitale sunt esențiale pentru inovația tehnologică viitoare. Pentru a promova un angajament digital mai larg și pentru a dezvolta viitorii lideri, compania a marcat parteneriatul cu UIT prin lansarea unei burse numite, Programul de tineri lideri ITU Generation Connect, în parteneriat cu Huawei”. 

Huawei precizează că „bursa va fi deschisă pentru aplicații la începutul anului viitor și va avea o durată de trei ani. În fiecare an, 30 de tineri vizionari (cu vârste cuprinse între 18 și 28 de ani) din întreaga lume vor primi sprijin în proiectele lor de utilizare a tehnologiei digitale pentru a impulsiona dezvoltarea comunității”.

Jeff Wang, președinte al Departamentului de Afaceri Publice și Comunicații al Huawei: „Noi, la Huawei suntem mândri să colaborăm cu UIT pentru această cauză importantă și să vedem tineri talentați care au un impact tangibil pentru incluziunea digitală în întreaga lume. Sprijinul pe care îl vor primi participanții include contribuții financiare pentru proiectele lor, mentorat din partea experților ITU și Huawei și oportunități de a participa la evenimente comune.”

Dr. Cosmas Luckyson Zavazava, directorul Biroului de Dezvoltare a Telecomunicațiilor al UIT: „Prin eforturile comune ale UIT și Huawei, tinerii vor învăța, vor contribui și vor conduce lumea digitală. Digitalul este o condiție prealabilă pentru accelerarea îndeplinirii obiectivelor de sustenabilitate. Dorim ca tinerii să împingă limitele ecosistemului digital global în evoluție și să își aducă contribuțiile lor transformatoare. Mulțumesc Huawei pentru acest parteneriat extraordinar și aștept cu nerăbdare să văd impactul global al acestui proiect inovator.”

Coaliția P2C, lansată de UIT, promovează „conectivitatea semnificativă și transformarea digitală la nivel global, acordând prioritate comunităților îndepărtate din țările și regiunile care nu au acces digital. Huawei a semnat angajamentul global anul trecut, stabilind obiectivele de a aduce conectivitate pentru aproximativ 120 de milioane de persoane din zone izolate din peste 80 de țări până în 2025. Până în prezent, Huawei a oferit 2.066 de oportunități de formare în Cambodgia, prima țară parteneră P2C a UIT, în colaborare cu ministerele și universitățile locale”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...