Burse Roberto Rocca pentru studenți din universități tehnice

Date:

Compania TenarisSilcotub, cel mai important producător român de țevi fără sudură, dublează în acest an valoarea burselor acordate studenților de top de la cele mai importante universități tehnice din țară: 18.000 de lei/an, prin programul Roberto Rocca Education Program (RREP). Beneficiari anul acesta sunt 40 de studenți de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN), Universitatea Politehnica din București (UPB), Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești.

Mihaela Popescu, președintele companiei TenarisSilcotub
📷 Vlad Cupşa ◘ http://komiti.media/

La gala de decernare a burselor, în TenarisUniversity, Mihaela Popescu, președintele companiei TenarisSilcotub, a subliniat: „Ne dorim ca această bursă să aducă un impact pozitiv în viața studenților. Ne unește aceeași dorință de a fi mai buni, mai competitivi și mai de succes. Credem în puterea educației și vom continua să investim în acest domeniu”.

Melania Stavre, studentă la Universitatea Politehnica din București: „Faptul că valoarea bursei este una importantă îmi permite să mă gândesc nu doar la cursurile extra-curiculare de specialitate pe care îmi doream demult să le urmez, ci și la lucruri legate de dezvoltarea personală. Bursa îmi oferă mai multe oportunități de a investi în mine”.

Prof. univ. dr. Mircea Miclea, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca
📷 Vlad Cupşa ◘ http://komiti.media/

Prof. univ. dr. Mircea Miclea, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca: „Analizele estimează că, în viitor, un absolvent de facultate va schimba  2-3 ocupații și va avea, în medie, 6 locuri de muncă. Competențele, valorile și obiceiurile sunt baza stabilă cu care porniți, iar experimentarea prin proiecte personale vă va permite să vă adaptați la o lume instabilă”. 

Roberto Rocca Education Program reamintește că de la lansarea sa în România, „a acordat burse pentru peste 600 de studenți la diferite specializări tehnice. Anual, echipa TenarisSilcotub evaluează sute de aplicații venite din partea studenților universităților tehnice din țară pentru a selecta studenții cu cel mai mare potențial de dezvoltare. Programul își propune, pe lângă încurajarea performanțelor educaționale, educarea unei noi generații de lideri în industria românească”. 

TenarisSilcotub, companie parte din grupul Tenaris, este „cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici, utilizate în diverse aplicații din industriile energiei, mecanică și auto. Cu o echipă de peste 1.700 de oameni în România, TenarisSilcotub are unități de producție la Zalău, Călărași și Câmpina. Prin programele de dezvoltare socială, compania investește în educație, sănătate și cultură”. 

Roberto Rocca Education Program reprezintă „o inițiativă de a oferi  burse studenților talentați și absolvenților de inginerie și științe aplicate. Fondat în 2005 în memoria președintelui Grupului Techint, Roberto Rocca, programul acordă burse studenților din Argentina, Brazilia, Canada, China, Columbia, Ecuador, Ghana, Guatemala, Indonezia, Italia, Japonia, Mexic, Nigeria, Regatul Unit, România, Uruguay şi SUA. În fiecare țară programul este gestionat de departamentul de resurse umane din cadrul companiilor sponsor”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Energy Policy Group și WWF-România anunță lansarea oficială a proiectului RENewLand

Energy Policy Group (EPG) și WWF-România (Fondul Mondial pentru...

Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov anunță...